Olulisemad sündmused:

- Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 124 COVID-19 viiruse testi, millest 13 proovi ehk 1,2 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 49 527 esmast testi, nendest 1 660 ehk 3,4 protsenti on olnud positiivsed.

- 28. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 91 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 240 inimest. Uusi surmajuhtumeid ööpäeva jooksul ei lisandund. Kokku on Eestis koroonaviirusega surnud 50 inimest.

- Eile pärastlõunal panid valitsuse liikmed kabinetinõupidamisel paika, et suvi möödub Eestis suurüritusteta. Kas piiratud publikuga oleks ehk teatud üritused juulis-augustis võimalikud, otsustatakse mais. Kultuuriminister Tõnis Lukas ütles täna Delfi erisaates, et ürituse ja suurürituse piir jookseb 1000 inimese juures, aga see on vaid tema hinnang mitte valitsuse kinnitatud seisukoht.

- Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastas eile Saaremaa ja Muhu valla eriolukorda puudutava korralduse, millega leevenevad tänasest alates saartele kehtestatud piirangud. Saarte ja mandri vahel liikumiseks hakatakse väljastama täiendavaid erilubasid. Võetakse maha piirangud lähikontakti nõudvatelt teenustelt nagu ilukirurgiateenused, ilu- ja isikuteenused (näiteks juuksuri-, maniküüri, pediküüri-, kosmeetiku-, tätoveerimis- ja solaariumiteenus) ning massaaži- ja muud taastusraviteenused heaoluteenusena. Piirangute leevendamine tähendab, et kauplused ja turud võivad taas olla avatud sarnaselt mandrile. Samuti võetakse maha liikumispiirang, mille järgi pidid saarlased püsima kodus ja väljas tohtis käia toidupoes, apteegis ja arsti juures või kaugtöö võimaluse puudumisel tööl.

- Ratas kinnitas ühismeedia vahendusel, et kui olukord ei halvene, siis saab 18. maist saarte ja mandri vahel vabalt liikuda. "Avame saarte ja mandri vahelise liikumise sammsammult, et taastada meie igapäevaelu rütmi ja elavdada majanduse nii, et viiruse levik oleks jätkuvalt meie kontrolli all."

- Itaalia tegi teatavaks plaani seitse nädalat tagasi koroonaviiruse leviku takistamiseks kehtestatud rangete piirangute lõdvendamiseks. Samal ajal registreeriti Itaalias ka väikseim päevane surmade arv pärast märtsi keskpaika. Samuti on teatanud Eestistki enne kriisi lende teinud lennufirma Wizz Air, et avab Londonist uuesti mitu lennuliini (näiteks Londoni ja Tenerife vahel) ning Saksamaa plaanib avada jalkaliigasid.