Viimased olulisemad arengud (uueneb jooksvalt):

- Sotsiaalminister Tanel Kiik ütles täna õhtul Aktuaalsele Kaamerale, et kõik, kes otseselt või kaudselt koroonaviiruse tõttu tööta jäävad, hakkavad saama 70% palgast ning seda alates esimesest tööta olemise päevast. "Oleme arvestanud, et tõenäoliselt saab selle meetme maksumus olema 200 miljonit eurot kahe kuu jooksul," ütles Kiik.

- Riigikogu liige Lauri Läänemets (SDE) kahtlustab, et ta võib olla nakatunud koroonaviirusesse, öeldes täna ajalehele Järva Teataja, et kui ta esmaspäeva õhtul Toompealt koju läks, oli tal väikene palavik - 37,1. Testi pole ta saanud seni ajani teha. Läänemetsa sõnul informeeris ta haigestumisest ka kolleege Riigikogus.

- 17. märtsi hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 225 inimesel, alates 31. jaanuarist on Eestis kokku tehtud 1625 Covid-19 testi. Enamikul koroonaviirusega patsientidel on kerged sümptomid. Maakondade lõikes elab enim haigestunuid Harju- ja Saaremaal. Ööpäevaga lisandus 20 positiivset, nendest 14 Harju-, 4 Pärnu- ja 1 Võru maakonnas. Tõenäoliselt on nakatanud inimeste arv suurem ning viiruse kohapealset levikut arvestades lisandub kindlasti veel haigestunuid.

- Keskmine Eesti nakatunu on praeguste andmete põhjal keskealine inimene ning naiste ja meeste vahel nakatumises erisust ei ole. Lapsi ja eakaid on nakatunute seas vähe. Kiirabi keskendub oma töös eelkõige raskete haigustunnustega inimeste abistamisele ja testimisele.

- Valitsuse otsusel taaskehtestas PPA südaöösel koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajutiselt piirikontrolli kogu maismaapiiril, sadamates ja lennujaamades. Riiki pääsevad Eesti kodanikud või kehtiva elamisloaga inimesed. Samuti peavad inimesed piiril andma ülevaate oma tervislikust seisundist. Riigist välja pääsevad aga kõik soovijad, kinnitas PPA peadirektor Elmar Vaher.

- Valitsus otsustas koostöös Tallinkiga tuua Saksamaal lõksus olevad eestlased ära Tallinki laevaga Romantika. Tallinki juht Paavo Nõgene ütles, et laev sõidab täna õhtul kella 20 ajal Riia sadamast Sassnitzi, viies sinna ka kõikide Eesti kargovedajate kaubad, kui neil on soov saada Riiast Saksamaale. Samuti viiakse kodumaale kõik Lätis lõksus olevad sakslased.

- Seoses koroonaviirusega, mis on totaalselt halvanud ka rahvusvahelise transpordi, on mööda laia maailma kodumaale naasmist ootamas sadu, kui mitte tuhandeid eestlasi. Kirjutage meile oma üleelamistest vihje@delfi.ee.

- Keskpäevasel briifingul teatas Terviseameti direktor Merike Jürilo, et esmaspäeval sai ka Terviseametis kinnitust üks nakatumine. Nakatumine toimus teadaolevalt tööväliselt, tegemist ei olnud viiruse-teemaga seotud inimesega ning nakatunuga viidi läbi samad protseduurid, mis teiste viirusekandjategagi.

- Täna andsid valitsuse liikmed ja Eesti Panga president Madis Müller ülevaate olukorrast pangandus- ja rahandusvaldkonnas. Peaminister Ratase sõnul plaanib valitsus toetusmeetmeid koos EMTA, töötukassa ja Kredexiga. Töötukassa arutab täiendavaid toetusmeetmeid, et tagada vähemalt üldjuhul 70% tema sissetulekust. Haiguslehel olevale inimesele peaks ajutiselt makstama ka esimestel päevadel hüvitist. Rahandusminister Helme sõnul on nüüd paraku aeg lasta riigieelarve miinusesse.

- Viiruse levik meie riigis saab olema laiaulatuslik ja see on vältimatu. Et viiruse levikut tõkestada, on Terviseamet inimestele öelnud, et vältige rahvarohkeid kohti ja vähendage kontakte teiste inimestega.

- Maailmas on tuvastatud haigusjuhtude arv kerkinud üle 195 000. Surmajuhtumite arv on kerkinud maailmas üle 7900. Viiruse on seljatanud ca 80 000 inimest. Üha enam riike Euroopas ja Ameerikas seab piiranguid liikumisele nii riigisiseselt kui ka väljaspoolt.



Jälgi otseblogi: