Olulisemad arengud:

- Terviseameti täna hommikune statistika näitab, et kolmandat ööpäeva järjest ei ole koroonaviiruse tõttu surnud Eestis ühtegi haiget. Juhitavat hingamist vajavate patsientide arv on aga tõusnud 9-lt 11-ni, haiglaravi vajab 146 inimest ehk kaheksa rohkem kui päev varem. Vaata täpsemat statistikat!

- Terviseameti Põhja regionaalosakonna juht Ester Öpik hoiatas keskpäeval toimunud pressikonverentsil, et kuna haiglaravi vajavate inimeste arv on endiselt kasvutrendis, siis ei saa me täna veel rääkida, et oht on seljatatud.

- Vastukaaluks: positiivsete proovide osakaal kõikidest testidest oli madalam kui eile ehk 2,9 protsenti: 1574-st analüüsitud testist olid positiivsed 46. Kokku kerkis Eestis tuvastatud koroonaviirusega inimeste arv seega 1304-ni.

- Alates tänasest on reisivõimalused Eesti-Soome vahel minimaalsed. Viiruse leviku tõkestamise meetmena ei luba Soome laevaga saabunud reisijate pääsemist riiki ning seda vähemalt kuni 13. maini. Hommikust saadik ei luba seega Tallinna ja Helsingi vahel sõitvad laevad enam pardale jalgsi või autoga reisijaid. Kaubavedu Eesti ja Soome vahel otsused ei puuduta.

- Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) hoiatas, et kuigi ka nemad tahavad näha piirangute lõppemist sama palju kui kõik teised, "võib nende liiga rutakas kaotamine tuua kaasa surmade uue tõusu". "Teekond alla võib olla samavõrd ohtlik kui teekond ülespoole, kui seda ei ohjata õigesti," tõdes WHO juht Tedros Adhanom Ghebreyesus.

- Päästeamet ja politsei kutsuvad pikkadest pühadest ning ilusast ilmast hoolimata endiselt kinni pidama eriolukorras kehtestatud nõudmistest ning vältima suuremaid kogunemisi, lähikontake, mitte sõitma külla eakatele lähisugulastele. Vaata ka politsei- ja piirivalveameti ennetusspetsialisti Teili Piiskoppeli intervjuud Delfile!

- Täna hommikuse seisuga on koroonaviirus nõudnud maailmas ametlikult üle 102 000 elu - seda 100 päeva pärast teateid esimestest nakatunutest Hiinas. Enim surnuid on Itaalias, seejärel USAs ja Hispaanias. Eestis on surnud 24 uue koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Üle maailma on koroonaviirus tuvastatud 1,7 miljonil inimesel, neist poolel miljonil USAs. Kaks nädalat tagasi oli tuvastatud nakatunuid miljoni võrra vähem ehk umbes 600 000.

- Viimase kolme päevaga on Tabivere hooldekodus leitud 13 hooldekodu elanikult ja kolmelt töötajalt COVID-19 koroonaviirus. Hooldekodus elab alaliselt 27 vanemaealist hooldatavat, kellest umbes pooled ehk kolmteist inimest on nakatunud. Neli neist on hospitaliseeritud, ülejäänud hoolsa järelvalve all. Kust nakkus hooldekodusse sai, seda ei tea. Rohkem infot siit.

Loe rohkem otseblogist: