Päeva olulisemad sündmused:

- Õhtupoolik tõi Eestimaal kardetud kurva uudise: Eestis suri esimene COVID-19 haigestunud inimene. Lahkunu oli 83-aastane Hiiumaa naine, kes hospitaliseeriti Lääne-Tallinna keskhaiglasse 20. märtsil. Patsiendil oli teada varasem krooniline südameveresoonkonna probleem.

- Lahkunu lähedastele avaldas kaastunnet ka president Kersti Kaljulaid, kes kirjutas: "Täna on see kurb päev, mil Eestis suri esimene koroonaviirusega nakatunud inimene. Me kartsime seda, kuigi vargsi ju ikka lootsime, et seda ei tule. Muidugi tuli. Tunnen kaasa lahkunu lähedastele. Meie, ülejäänud, läheme edasi. Me läheme koos, sest seda viirust saab võita ainult ja ainult üksteist toetades. Kuidas pandeemia Eesti jaoks lõpeb, sõltub igast inimesest Eestis ja seda otseses, mitte ülekantud tähenduses. Koroonviiruse seljatamisel on igaühe roll ja igaühe otsuste mõju eriti selge ja otsene."

- Kui traagilise uudise juures natukenegi positiivset otsida, siis ehk sellest, et haiglaravi vajavate koroonahaigete hulk kasvas tunduvalt vähem kui eelnevatel päevadel: 28-lt 29-le. Intensiivravi vajab õhtuse seisuga seitse inimest nagu päev varemgi, kriitilises seisus kuus inimest eelmise päeva viie asemel.

- Alates tänasest tuleb avalikus kohas (näiteks välised mängu- ja spordiväljakud, rannad, promenaadid, tervise- ja matkarajad) ja siseruumis (välja arvatud kodus) hoida teiste inimestega vähemalt 2 meetrit vahet. Avalikus kohas tohib koos viibida kuni kaks inimest. Piirang ei kehti koos viibivatele ja liikuvatele peredele ning avalike ülesannete täitmisel.

- Politsei-ja piirivalveameti juht Elmar Vaher ütles keskpäeval, et kolmapäeva hommikul läks üle Eesti välja 20 politseipatrulli, kelle tööks saab olema jälgimine, et inimesed uusi piiranguid ikka jälgiksid. Peamine reegel on Vaheri sõnul avalikes kohtades liikumisel kuni kaks inimest korraga ja vähemalt kaks meetrit vahet. Samuti lubas Vaher, et patrullid hakkavad ka näiteks rabade algustes ja lõppudes kohal olema.

- Hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 404 inimesel ehk lisandus 35 tuvastatud juhtumit, teste on kokku tehtud 4809. Eilsega lisandus juurde 768 testi, mis on võrreldes eelmiste päevadega oluliselt suurem testide arv. Võrdluseks, siis näiteks eile teatati, et ööpäeva jooksul tehti 317 testi.

- Jüri Ratas teatas riigikogus, et valitsus otsustas äsja osta haiglatele juurde 150 hingamisaparaati, mis viiks nende koguse riigis poole tuhandeni. Sotsiaalminister Tanel Kiik kinnitas Delfile, et see on täiendav kogus juba varem sisse antud tellimusele soetada 75 uut hingamisaparaati. Eestis on olemas hetkel erinevates haiglates 280 hingamisaparaati.

- Eesti ühe suurema sporditarvete müüa Sportlandi otsus müüa nädala lõppu kaupa poole hinnaga tõi aga õhtul poodidesse suuri rahvamasse, kes eriolukorra unustasid ja avalikus kohas viibimise värskeid piiranguid kaugeltki ei täitnud. Kaadrid toimuvast jõudsid nii sotsiaalmeediasse kui ka meediasse. "Saame aru, et jube rumalalt kukkus välja ja me oleme sellele reageerinud. Me ei oodanud nii palju inimesi poodidesse, kampaania oli mõeldud eelkõige veebikampaaniana. Meie eesmärk ei ole viirust levitada," ütles Sportlandi juht Are Altraja Delfile.

- Valitsuse erikomisjon alustas täna – poolteist nädalat pärast eriolukorra väljakuulutamist – rahvale elektrooniliste vahendite ehk e-kirja ja SMSi kaudu massteavituste edastamist.

- Briti kuningakoda kinnitas, et 71-aastasel prints Charlesil diagnoositi koroonaviirus. Esindaja sõnul on printsi sümptomid kerged ning tervis üldiselt korras, vahendab BBC. Ka abikaasat Camillat testiti, kuid temal tulemused osutusid negatiivseks.

- Maailmas on õhtuks COVID-19 ametlik haigestunute number kerkinud 460 000-ni. Kõige kiiremini kerkis ööpäeva jooksul number USA-s - 8236. Hispaanias lisandus 5552, Itaalias 5210 juhtumit.