Viimased olulisemad arengud (uueneb jooksvalt):

- Nakatanute arvu kasv väheneb. Täna hommikuse seisuga on Eestis testitud 2559 inimest, kokku on koroonaviirus tuvastatud 267 inimesel. Võrreldes eilsega on lisandunud 9 nakatunut. Kõik kaheksa haiglaravil olevat nakatunut on stabiilses seisus, keegi neist intensiivravi ei vaja. Tanel Kiige sõnul on äärmisel juhul nakatunute arv Eestis tuhandetes. "Peame olema valmis, et nakatunute arv lähiajal kasvab."

- Lühiajalise tööloaga välismaalased, kellel on tööluba läbi saamas, saavad seda pikendada. "Tahame, et inimesed saaksid töötamist jätkata. Kes on väljas, neil pole lootustki praegu Eestisse sisse saada," sõnas siseminister Mart Helme.

- Valitsus teatas täna, et peatab sissemaksed teise sambasse. Sel nädalal on paljud selle plaani vastu sõna võtnud, pidades seda lühinägelikuks sammuks kriisi leevendamisel. Riik hoiab aga eelarvest sissemaksete pealt kokku 400 miljonit eurot.

- Riik tõstab oluliselt testimise võimekust. Kui varem oli võimekus teha 300 testi päevas, siis peagi tõuseb see 1000 peale. Algab drive-in testimine seitsmes kohas üle Eesti: 2 Tallinnas, 1 Kohtla-Järvel, Tartus, Kuressaares, Viljandis ja Narvas. Lisatakse ka mobiilseid brigaade. Testimise eelduseks on perearsti otsus.

- Terviseameti sõnul on kõige tähtsam see, et riskirühmad saaksid teste teha. Tähtis on see, et kõigil ei ole ennast vaja testida. Testimine ei anna garantiid selle osas, et inimene ei võiks haigestuda. Kes on testitud, pole endiselt koroona eest kaitstud.

- Rahandusminister Martin Helme andis hommikuses Delfi erisaates põhjaliku ülevaate plaanitavatest majandusmeetmetest. Soovitakse oluliselt suurendada Kredexi rolli, muuhulgas on eesmärgiks kuni miljardi ulatuses ettevõtete laenude käendamine. Läbi Maaelu arendamise sihtasutuse soovitakse anda põllumeestele 100 miljoni eest käibelaene ja 50 miljoni eest käendusi. Loe pikemalt SIIT!

- Valitsus otsustas koostöös Tallinkiga tuua Saksamaal lõksus olevad eestlased ära laevaga Romantika. Laev alustas sõitu teisipäeva õhtul kella 20 ajal ja täna õhtuks peaksid inimesed Lätti jõudma. Kapten Peeter Allasti sõnas keskpäeva paiku, et sõit on väga rahulikult kulgenud ja valitseb positiivne meeleolu.

- Seoses koroonaviirusega, mis on totaalselt halvanud ka rahvusvahelise transpordi, on mööda laia maailma kodumaale naasmist ootamas sadu, kui mitte tuhandeid eestlasi. Kirjutage meile oma üleelamistest vihje@delfi.ee.

- Maailmas on tuvastatud haigusjuhtude arv kerkinud üle 220 000. Surmajuhtumite arv on kerkinud maailmas pea 9000-ni. Viiruse on seljatanud ca 85 000 inimest.

ANDKE MEILE VALEINFOST TEADA! Nägime, kui kiiresti levib koroonaviirusega seotud valeinfo. See võib levida sotsiaalmeedias, inimeste otsesuhtluses, internetifoorumites või mujal. Et selle vastu võidelda, palume lugejate abi. Palun andke meile aadressil uuriv@ekspressmeedia.ee teada, kui puutute kokku võimaliku valeinfoga, ja võimaluse korral edastage meile ka kuvatõmmised, veebiaadressid ja muu asjasse puutuv teave. Võitleme üheskoos selle eest, et kriisiolukord leviva väärinfo tõttu meile kõigile veel raskemaks ei muutuks!


Jälgi otseblogi: