Olulisemad sündmused:

- Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 472 COVID-19 viiruse testi, millest 4 proovi ehk 0,8 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 48 406 esmast testi, nendest 1 647 ehk 3,4 protsenti on olnud positiivsed. Loe rohkem!

- 27. aprilli hommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 95 inimest, kellest seitse on juhitaval hingamisel. Haiglatest on väljakirjutatud 233 inimest. Ööpäeva jooksul suri Ida-Viru Keskhaiglas 89 aastane mees. Kokku on Eestis koroonaviirusega surnud 50 inimest. Viimase 24 h jooksul lisandus maakondade vaates positiivsed 2 Harjumaal, 1 Pärnumaal ja 1 Tartumaal. Statistika koostatakse rahvastikuregistri andmete põhjal. Vanuseliselt on enim COVID-19 nakatunuid 55-59 aastaste hulgas -12%.

- Kultuuriminister Tõnis Lukas ütles keskpäevasel pressibriifil, et kui mai ja juuni jooksul suudame tõve seljatada ja näitajad seda lubavad, siis võiks väiksemad etendused ja kontserdid toimuda vabas õhus juulis-augustis. Siseüritused, sealhulgas ka kinod peaksid Lukase sõnul planeerima oma tegevuse sügisesse. "Suure publikuga üritused jäävad sellel suvel ära," kinnitas Lukas. Pärastlõunal panidki valitsuse liikmed kabinetinõupidamisel paika, et suvi möödub Eestis suurüritusteta. Kas piiratud publikuga oleks ehk teatud üritused juulis-augustis võimalikud, otsustatakse mais. Loe rohkem!

- Eriolukorra juht Jüri Ratas allkirjastas täna Saaremaa ja Muhu valla eriolukorda puudutava korralduse, millega leevenevad homsest alates saartele kehtestatud piirangud. Saarte ja mandri vahel liikumiseks hakatakse väljastama täiendavaid erilubasid. Võrreldes tänasega võetakse maha piirangud lähikontakti nõudvatelt teenustelt nagu ilukirurgiateenused, ilu- ja isikuteenused (näiteks juuksuri-, maniküüri, pediküüri-, kosmeetiku-, tätoveerimis- ja solaariumiteenus) ning massaaži- ja muud taastusraviteenused heaoluteenusena. Piirangute leevendamine tähendab, et kauplused ja turud võivad taas olla avatud sarnaselt mandrile. Samuti võetakse maha liikumispiirang, mille järgi pidid saarlased püsima kodus ja väljas tohtis käia toidupoes, apteegis ja arsti juures või kaugtöö võimaluse puudumisel tööl. Rohkem infot!

- Näitas näpuga? Majandus-ja taristuministri Taavi Aas viitas pressikonverentsil eilset Saaremaal toimunud protestiaktsiooni kommenteerides hoopis asjaolule, et inimene, kes seda sündmust eile korraldas - tegemist on kohaliku reformierakondlasest ärimehe ja vallavolikogu esimehe Andres Tinnoga - on ka enne korraldanud igasuguseid üritusi. Aas viitas eelkõige tõigale, et sama inimene oli seotud mullifestivaliga, mis teadaolevalt oli üks saare viirusepuhangu allikatest. Kui Delfi küsis Aasalt täpsustuseks, et mida viimane sellise seoses väljatoomisega täpsemalt mõtles, vastas minister: "Tahtsin sellega öelda seda, et tegemist on aktiivse inimesega". Vaata ka hilisemat intervjuud Aasaga.

- Saarlaste protestiaktsiooni korraldanud Saaremaa vallavolikogu liige ja elamuskeskuse Thule Koda juhataja Andres Tinno väljendas ministri tänase sõnavõtu osas hämmeldust. "Parim kaitse on ju rünnak. See, et oma ametkondade tegemata tegemiste peale hakatakse süüdlast otsima, on mulle juba tuttav praktika," nentis ta. Tinno selgitas, et eilse protestiaktsiooni eesmärk oli juhtida valitsuse tähelepanu sellele, et saarlastele kehtivad teiste Eesti elanikega võrreldes liiga karmid piirangud. "Saarlane ei saa kuskile sõita, aga tallinlane võib vabalt sõita näiteks Pärnusse vanemate juurde. Me protesteerisime sellepärast, et Eesti on üks tervik, aga valitsus sellest ilmselgelt aru ei saanud," ütles ta.

- Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja laste väärkohtlemise uurimise üksuse juht Reimo Raivet tunneb tänases Eesti Päevalehes muret: sotsiaalse distantseerumise ajal on teated laste seksuaalse väärkohtlemise kohta miinimumini kahanenud. „See kuriteoliik pole kusagile kadunud. Seetõttu ongi asi muret tekitav.” Rohkem siit!

- Itaalia tegi teatavaks plaani seitse nädalat tagasi koroonaviiruse leviku takistamiseks kehtestatud rangete piirangute lõdvendamiseks. Samal ajal registreeriti Itaalias ka väikseim päevane surmade arv pärast märtsi keskpaika. Samuti on teatanud Eestistki enne kriisi lende teinud lennufirma Wizz Air, et avab Londonist uuesti mitu lennuliini (näiteks Londoni ja Tenerife vahel) ning Saksamaa plaanib avada jalkaliigasid.