Veel paar nädalat tagasi ütles politseiameti peadirektor Raivo Küüt, tutvustades Ida prefekti kohusetäitjat Margus Kotterit, et prefekti ei saa määrata, kuna kuritegudes kahtlustatavat ning vahi all viibivat Aivar Otsaltit ei saa enne süüdimõistvat kohtuotsust ametist vabastada. Eelmisel nädalal esitas Otsalt Küüdile lahkumisavalduse, mille peadirektor ka rahuldas, kirjutab Põhjarannik.

Politseiameti kommunikatsiooniosakonna juhataja Anne Osvet ütles politsei- ja piirivalveameti ühinemise tõttu pole praegu prefekti määramine mõistlik.

Siseministeerium on välja kuulutanud ka konkursi uue ameti peadirektori koha täitmiseks ning kandideerimise tähtaeg lõppes eile.

Ida prefektuur jäi prefektita seetõttu, et kaitsepolitsei kahtlustab senist prefekti Otsaltit ebaseadusliku jälitustegevuse korraldamises, grupiviisilises omastamises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning ebaseaduslikule jahile ja kalapüügile kaasaaitamises.

Väidetavalt korraldas Otsalt praeguse Lõuna prefekti Tarmo Kohvi järele nuhkimise aktsiooni, et koguda kolleegi kohta kompromiteerivaid andmeid.