Pealinnatiitli üleandmisel osalevad suvepealinn Pärnu, kevadpealinn Türi, pärispealinn Tallinna, veinipealinn Põltsamaa ja sügispealinna tiitlit ihkav Rakvere.

Päevaprogramm algab jõululaada ja oksjoniga Otepää kultuurikeskuses. Teemapealinnad panevad oksjonile sümboolika, mida nad talvel seoses pealinnaks mitteolemisega ei vaja. Oksjonihaamrit keerutab Ma ansamblist N-Euro ning tema vedada on terve talisportlik päev ning ka õhtune avatseremoonia, teatas ETAle ürituse projektijuht Mare Raid.

Kuutsemäel saavad kõik talvise seikluse otsijad suusarõõme nautida ning kaasa elada lumelaudurite trikkidele ja teemapealinnade omavahelisele jõukatsumisele. Sportlikule päevale toob vaheldust Otepää kultuurikeskuses kell 17 algav kontsert “Jõulumuusikat Manhattanilt”.

Õhtusel avatseremoonial pakuvad meelelahutust nii kohalikud- kui ka külalisesinejad, kõlavad pealinnade tervitused ning Otepääle antakse üle valitsemissau. Ma ansamblist N-Euro esitab kevadpealinna poolt loodud Otepää-teemalise talvelaulu. Ilutulestiku saatel kuulutab Otepää vallavanem Aivar Nigol talvepealinna avatuks.