MTÜ Tehvandi Tervisekeskuse juhataja Kuldar Aavik teatas ETAle, et MK-etappi sellel maal ilma kokkuleppeta ei toimu. “Minu sõbrad võtavad mu lapsed kaasa ja sõidavad hobuste ja saanidega vaidlusalusele maatükile koos kõigi kohalolevate ajakirjanikega,” lisas Aavik.

Aaviku sõnul on Otepää vald alustanud kohtuvaidlust, kuna üritab vaidlusaluse maa suhtes kasutada eelisostuõigust. Kohus on juba käinud üle aasta, kuid mingi otsuseni pole jõutud. Maa on kinnisturegistris MTÜ Tehvandi Tervisekeskuse nimel. Vald üritab saada endale maatükki, kuhu on müüdud mitmed telekaamerate kohad ja kus on raja sõlmpunkt. Lisaks müüakse sinna võistluste ajaks ka pileteid.

Aavik lisas, et projektiga on seotud suurvõlgnik Eesti pankade ees Aivo Pärn, Eesti Suusaliidu juhatuse liige Alar Arukuusk ja Riikikogu esimees Toomas Savi. Valga maakohtunik Aivar Pelja on Aaviku andmeil saanud Riigikogust juba kaks telefonikõnet.

“Minule ütles Otepää õppeteenuskeskuse juht eile sõbramehe poolest edasi, et kui ma jätkan oma õiguste eest seismist, siis pistetakse mind varsti 48 tunniks kinni,” lisas Aavik. “Ma ei taha sellist skandaali, kuid ma ei taha elada ähvarduste hirmus.”

“Kuna mitte mingit dialoogi ei ole minu pidevatele püüdlustele võimalik olnud algatada ning ähvardused muutuvad üha reaalsemaks, pöördusin ma reedel kirjaga Rahvusvahelise Suusaliidu FIS presidendi poole, et informeerida, kuidas FISi egiidi all toimuval üritusel rikutakse jämedalt kogu Euroopas tunnustatud eraomandi puutumatuse printsiipi,” teatas Aavik. Samalaadse kirja saatis Aavik ka FISi suursponsoritele firmadele Viessmann, Epson ja Rauch.

Aavik lisas, et ta ei taha torpedeerida seda suurvõistlust, kuid tahab õiglast riiki ja õiglast kokkulepet.