Lisaks fentanüüli levikule ja narkosurmadele tõi Ossinovski probleemkohtadena välja nii majandusliku kui ka sotsiaalse kahju seoses vargustega, mis narkosõltuvusega kaasnevad. "Hinnates süstivate narkomaanide ja HIV-i nakatumise üsna suurt kattuvust, on tegemist väga suure ja tõsise murega. Minu hinnangul ei ole sellele seni piisavalt tähelepanu pööratud. Tegemist on ebapopulaarse teemaga. Süstivad narkomaanid, keegi nendega väga tegeleda ei taha," sõnas Ossinovski.

Ta lisas, et seni ei ole sotsiaalministeerumil lihtne olnud taotleda lisavahendeid riigieelarvest, et saada rohkem ressursse narkomaanide asendusraviks. Teisisõnu: valdkond on alarahastatud ning seetõttu kannatab narkomaanide ravi, lisaks pole kokku lepitud ühtset metoodikat narkosõltuvusravis. Näiteks tõi Ossinovski välja, et kombineeritud HIV ja metadoonravi saab Eestis ainult ühest haiglast.

"Kinnitan, et teema on minu jaoks selgelt prioriteetne selle erinevatest tahkudest tulenevalt," sõnas Ossinovski. Sotsiaalministeeriumi konkreetsetest tegevustes plaanitakse suurendada metadoonasendusravi kättesaadavust. Lisaks plaanitakse tervishoiuteenuste ja sotsiaalteenuse ühildamist, et narkomaanid, kes sõltuvusravilt oma kodukohta naasevad, saaksid sealt psühholoogilist abi ja võlanõustamist. Hetkel pakutakse taolist võimalust vähe, mis omakorda soodustab sõltuvusravist tulnud narkomaani tagasilangemist vanale rajale.

Lisaks plaanitakse uuel aastal muuta psühhotroopsete ainete seaduseelnõu, mille eesmärgiks on kiirendada uute ainete kandmist keelatud ainete nimekirja, tõhustada järelevalvet ning tuvastada narkojoovet.