"Kreekas oli aastatel 2004 kuni 2009 võimul parempoolne erakond Uus Demokraatia peaminister Kostas Karamanlis juhtimisel. 2009 aasta lõpus tuli võimule Ülekreekaliku Sotsialistliku Liikumise valitsus. Kindlasti ei olnud see erakond kriisi põhjustaja, vaid lihtsalt tunnistas, et riik on pankroti äärel," kirjutas Ossinovski oma blogis.

"Itaalias teame, et aastatel 2001 kuni 2006 ja siis 2008 kuni 16. novembrini 2011 oli võimul Silvio Berlusconi, kes oli parempoolse erakonna Vabaduse Rahvas peaminister. Aastatel 2006 kuni 2008 oli võimul sotsiaaldemokraat Romano Prodi ning kindlasti nõustuvad kõik Eesti poliitikud, et see oli Itaalia valitsemise ainuke helge aeg tol kümnendil," lisas Ossinovski.

"Iirimaal oli aastatel 1997 kuni 2011 võimul tsentristlik erakond Fianna Fail, kes on oma Euroopa afiliatsioonilt parempoolne. Ainuke erand siinpuhul on Portugal, kus tõesti on ajalooliselt vasakpoolsed valitsused olnud. Samas on oldud erinevatel aegadel koalitsioonis ka parempoolse Rahvaparteiga," täpsustas Ossinovski.

"Seega ei saa mitte kuidagi öelda, et sotsid on Euroopa võlakriisi tekitanud, ainsa erandina võiks seda ehk Portugali puhul öelda. Enamasti on teinud seda hoopis parempoolsed, kuid tegelikult ei ole ideoloogiast rääkimine siin üldse kohane: kriisi tekitasid vastutustundetud poliitikud, ideoloogiast sõltumatult," kirjutas Ossinovski.