Jevgeni Ossinovski heidab valitsusele ette, et uued koroonapiirangud tulevad nii hilja, ühiskonnaga läbi arutamata kujul ning üleüldistena, ehkki sügise hakul räägiti plaanist läheneda teise laine ajal kolletele lokaalsete meetmetega, vahendab ERR-i uudisteportaal tänast "Esimest stuudiot".

"Vajalike, ennetuslike täppispiirangutega on valitsus lootusetult hiljaks jäänud. Neid pidanuks rakendama juba oktoobris. Lõpuks löödi ikka ühe lauaga ja öeldi, et mõne Hiiumaa väikekooli lapsed peavad koju jääma, samal ajal kui Tallinnas võib kõrtsides edasi käia," heitis Ossinovski valitsusele ette.

Ossinovski tõi näiteks Viljandi, kus ei ole praegu üheski koolis koroonapositiivseid ning kõik klassid töötavad. Lapsed suunatakse nüüd koju, sellal kui kinod, kõrtsid ja kohvikud võivad lahti jääda. Ossinovski hinnangul võivad koolilapsed minna seetõttu linna peale ja viiruselevik võib hoo sisse saada.

Lukas ei pea aga õigeks Eesti väiksuse juures maakondadel vahet tegema hakata, mistõttu oli tema hinnangul koolidele ühetaoline lähenemine põhjendatud. Varem jõuluvaheajale minemises ta probleemi ei näe.

Lukase hinnangul ei saa detsembris kaubanduskeskustes ja kirikutes käimist ära keelata, sest inimestel on vajadus mõlema järele.