"Kindlasti on Keit Pentus-Rosimannusel õigus - ja nagu ta ütles, ka soov - oma süütust riigikohtus tõestada. Aga mõistagi valitsuse liikmete suhtes kehtib kõrgem aususe nõue ja selles küsimuses on kindlasti usaldusväärsus üks neid kriteeriumeid, mis sellises olukorras saavad kannatada ja ma arvan, et sellest tulenevalt oli välisministri otsus kindlasti õige," sõnas Ossinovski.

Sotsiaaldemokraatide esimehe sõnul oleks mõistlik oodata kohtuprotsessi lõpuni ja seejärel teha järeldusi.

Uurides, kes oleks Ossinovski arvates sobivaim kandidaat uuele välisministri kohale, vastas ta, et vastavalt koalitsioonilepingule kuulub välimisministri portfell Reformierakonnale. "Peaminister on öelnud, et ei näe vajadust portfell ümber rääkida ehk sellest tuleneval on Reformierakonna ja peaministri ülesanne välja pakkuda uus peaministrikandidaat. Kindlasti peaks olema tegemist hea, võimeka ja kompetentse inimesega selles ametis," ütles Ossinovski kokkuvõtvalt.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus teatas eile, et astub ministrikohalt tagasi ja jätkab oma tööd riigikogu liikmena. Kellest saab uus välisminister, peaks selguma lähiajal.