“Sotsiaaldemokraadid on võtnud ainsa erakonnana tugeva positsiooni ühiskondlike põhiväärtuste ja euroopaliku arengusuuna kaitseks,” kirjutas Ossinovski sotsiaalmeedias. Siiski on tema sõnul on sotsidega samas suurusjärgus toetust kaotanud ka EKRE ja Reformierakond.

„Usun siiralt, et Eesti riik ja ühiskond on teelahkmel ning ksenofoobia, naiste ja vähemuste alavääristamine meie avalikus ruumis on Eestile ohtlik. Eks poliittehnoloogiline kartus pahandada valijaid on olnud põhiliseks põhjuseks, miks erakonnad on püüdnud niivõrd põhimõttelises küsimuses juba pikemat aega laveerida,“ seisab kirjas.

Ossinovski sõnul tuleb ksenofoobiale vastu astuda isegi siis, kui see lühiajaliselt reitingut räsib. “Sotsiaaldemokraadid arvavad, et kriitiline piir on lähedal,” teatas ta ka erakonna arvamuse.

Sotsiaaldemokraatide reiting langes võrreldes maiga kahe protsendipunkti võrra 10 peale. Aasta tagasi oli sotside toetud 18 protsenti. Reformierakonna ja EKRE toetused langesid mõlemal ühe protsendipunkti võrra vastavalt 21 ja 13 protsendini.