Sotsiaaldemokraatide Tapa osakond tegi eile ettepaneku, et erakonna Lääne-Viru piirkond nimetaks sotsiaaldemokraatide esimehekandidaadiks endise haridusministri Jevgeni Ossinovski. Ettepaneku teinud Andres Mandre ütles, et senine SDE esimees Sven Mikser on olnud hea esimees, aga ka Ossinovski oleks hea esimees.

Mandre tõi Ossinovski plussidena esile selle, et ta on haritud, oskab väga hästi mitut keelt ning venekeelsest perekonnast pärit inimesena aitaks tema saamine erakonna esimeheks ja hiljem ka võibolla peaministriks kaasa meie visalt edenevale integratsiooniprotsessile.

Mandre lisas, et Ossinovski on ka Tapa rahvale oma inimene, sest tema isa Oleg töötas 80. aastatel Tapa veduridepoo juhatajana ja Jevgeni kasvas Tapal.

Mandre uskus, et Ossinovski oleks mitte ainult hea erakonna esimees, vaid ka tugev peaministrikandidaat valimistel.

Ossinovski ise kommenteeris, et erakonnas käib aktiivne ettevalmistus üldkoguks ning piirkondades toimuvad üldkoosolekud ja juhatused, esitatakse kandidaate erakonna juhatusse ja teistele valitavatele kohtadele.

"Esimehe kohale on juba üles seatud Sven Mikser, kuid piirkondade juhatused on ka minult küsinud, kas nad võivad mind kandidaadina üles seada. Tänan erakonna liikmeid selle toetuse eest ning otsustan oma kandideerimise järgmise nädala alguseks," kommenteeris Ossinovski.

SDE üldkogu toimub 30. mail, selle päevakorras on ka erakonnale esimehe valimine.