Teile pakuti väliskomisjoni esimehe kohta, aga te läksite kultuurikomisjoni lihtliikmeks, kus teie mõju on väiksem. Miks nii?

Ma olen väliskomisjonis eelmises koosseisus kolm aastat töötanud. Oma praeguses poliitilise arengu etapis on see end minu jaoks ammendanud. See ei ole piisavalt huvitav. Ka eelmises koosseisus tegelesin sisuliselt siiski rohkem lõimumise ja haridusküsimustega. Valisin selle komisjoni, kus minu arvates tehakse rohkem seda tööd, milles tunnen end kasulikuna ja mis mind huvitab.

Mis te järgmised neli aastat teete?

Esindan oma valijaid riigikogus. Tõenäoliselt kultuurikomisjonis. Vaatame.

Kas uus valitsus teie häälele saab ikka loota?

Ma pole koalitsiooni riigikogu liige veel kunagi elus olnud. See on huvitav roll, mida ma pole veel siiani täitnud. Pean tunnistama, et viimase nelja aasta jooksul pole ma kordagi pidanud oma südametunnistuse vastu hääletama. Loodan, et uus valitsus ei too siia saali eelnõusid, mis lähevad mu põhimõtetega liiga palju vastuollu. Poliitikas tuleb teha kompromisse, tuleb meeskonna nimel teha ka teatud järeleandmisi, aga mõned asjad on nii põhimõttelised, et nendes on tagasi astumine liiga keeruline.

Täiesti kindlat toetust ei julge te lubada?

Koalitsioonilepingule olen ma alla kirjutanud, koalitsioonilepingu punktide poolt ei ole mul probleemi hääletada.

Mingit partisanisõda uue valitsuse vastu te pidama hakata ei kavatse?

Ei, kindlasti mitte.