"Õiguskaitseorganite poolt Kajar Lemberile esitatud kahtlustused on väga tõsised, ent erakonnal ei ole hetkel nende kohta enam infot kui ülejäänud avalikkusel," nentis Ossinovski.

"Sotsiaaldemokraadid usuvad, et demokraatliku ühiskonna olulisemaid väärtusi on poliitika läbipaistvus ja ausus. Sellest tulenevalt mõistab erakond igasuguse avaliku võimu kuritarvituse üheselt hukka," lisas ta.

"Õigust mõistab Eesti Vabariigis kohus. Pean ilmnenud kahtlustuste valguses siiski vajalikuks Kajar Lemberi taandumise erakonna juhatusest."

Keskkriminaalpolitsei pidas täna 48 tunniks kahtlustatavana kinni Tartu rahandus- ja ettevõtlusvaldkonna abilinnapea ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna aseesimehe Kajar Lemberi ning korraldas tema kabinetis läbiotsimise.

"Kuna menetlustoimingud alles käivad, siis täna saame ainult kinnitada, et meil on alust kahtlustada Tartu abilinnapea Kajar Lemberit altkäemaksu võtmises. Kahtlustuse kohaselt ei tegutsenud abilinnapea linna huvides, vaid nii enda kui ka altkäemaksu andja huvides, kes on ka täna kahtlustatavana kinni peetud," kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv Lõuna Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Marek Vahing.