Ossinovski oli ainus Reformierakonna, IRLi ja sotsiaaldemokraatide koalitsiooni saadik, kes ei hääletanud Taavi Rõivase valitsuse poolt. Kas ta oleks hääletanud poolt, kui Ligi poleks valitsuses olnud?

"Jürgen Ligi küsimus ei olnud minu jaoks kuidagi printsipiaalne. Seda sõnumit luges sealt välja avalikkus, aga algusest peale ei ole küsimus olnud isiklik, erinevalt sellest, kuidas seda on üritatud serveerida. Kui Jürgen Ligi kirjutas Facebookis seda, mida ta kirjutas, siis minu jaoks ei olnud asi isiklikus solvumises. Küsimus on minu jaoks põhimõtteline. 21. sajandi Euroopas on valitsuse liikme puhul vastuvõetamatu, kui inimeste päritolu või mingeid teisi nende jaoks olemuslikke aspekte, mida inimesel ei ole võimalik muuta, nagu rahvus, sugu või emakeel, et neid tuuakse esile kui nende sõna kaalu mõjutavat asjaolu," ütles Ossinovski.

"Arvan, et Jürgen Ligi tegi tagasi astudes õigesti, kuigi arvan, et ta ei saanud tegelikult lõpuni aru, mis ta valesti tegi. See ei olnud kuidagi isiklikult minu poolt Jürgen Ligi vastu," kinnitas Ossinovski.

Kas aga praegu on Jürgen Ligi koht valitsuses või mitte? "Usun, et ta on juhtunust õppinud, nii et edu talle. Mina ei oleks valitsusse tema asemel tükkinud, ent Jürgen näib tõsiselt kartvat, et poisid saadavad ta pensionile. Kuidas muidu selgitada seda, et ta võttis vastu portfelli, mida ta tegelikult ei tahtnud saada," ütles Ossinovski.