"Loomulikult mõjutas nende valimiste tulemust eeskätt see, et kaks väikeerakonda tulid parlamenti juurde," ütles ta intervjuus Eesti Päevalehele. "Me oleme näinud uuringute tulemusel, et Vabaerakonna valijad on suurel määral maailmavaatelt sotsiaaldemokraadid. Selle tõttu nende tulemus lõi meie pihta natukene tugevamalt ja ma arvan, et selles mõttes ei saa kuidagi öelda, et see valimistulemus oleks katastroof."

Ossinovski sõnul toetavad sotsid, et poliitiline maastik oleks avatum, ja Eesti demokraatiale on see tulemus üldiselt positiivne."Aga selle varjupool on see, et me oleksime oodanud ja töötasime ka selle nimel, et saavutada parem tulemus."

Ida-Virumaal kandideerinud Ossinovski on enda valimistulemustega rahul. "Isiklikult on loomulikult hea meel, et õnnestus võrreldes eelmise korraga häältesaaki parandada. Oleme teinud neli aastat süsteemselt tööd Ida-Virumaal ja see on ka vilja kandnud. Ehkki valijate hulk on seal vähenenud nelja tuhande võrra, õnnestus meil saada neil valimistel rohkem hääli kui eelmistel."

Eelmises riigikogu koosseisus olid sotsidel 19, nüüd vaid 15 mandaati.

Sotsiaaldemokraatide riigikogu valimiste üleriigilise nimekirja esikümnest pääses vaid neli inimest riigikokku.