Peaministri puudumisel riigijuhi ülesandeid täna täitnud Ossinovski rääkis valitsuse pressikonvernetsil, et aruelusid alkoholiga seonduvate huvigruppidega on pikki aastaid peetud ja "ümmarguste laudade taga istutud". Näitena tõi Ossinovski välja, et endine sotsiaalminister Maret Maripuu pidas seda arutelu enda sõnutsi juba 2008. aastal.

"Kui kaua me siis nende laudade ümber istume, enne kui need, kellele need piirangud ei meeldi, ütlevad, et teeme siis ära," rääkis Ossinovski.

Ministri sõnul lähevadki piirangud lahku alkotootjate huvidega, aga kui panna kaalukausile tootjate huvid ja rahva tervise argumendid, siis rahva tervise omad kaaluvad Ossinovski jaoks need kindlalt üles.

Rahandusminister Sven Sester märkis vastuseks ajakirjanike küsimusele, et tema alkoholipiirangute tõttu vähema aktsiisraha laekumise üle ei muretse. Sesteri sõnul on ikka esmatähtis rahva tervise moment ja fiskaalsed küsimused on teisejärgulised.

Samuti lisas Sester, et valitsus on näiteks järgneva aasta eelarves aktsiisitõuse planeerides arvestanud tubaka ja alkoholi tarbimise vähenemisega.

Ossinovski lisas veel Sesteri jutule, et piirangud lähevadki vastuollu alkoholitootjate huvidega. Riigi kahjum kadunud töötundidest, tervisekahjudest ja muudest sotsiaalsetest kuludest, mille taga on alkoholi liigtarvitamine, on suurem kui riigi tulu, mis tuleb alkoholitööstuse poolt loodud töökohtadest ja erinevatest maksulaekumistest, sealhulgas aktsiisist.