Lõppeva aasta kokkuvõtteks märkis Ossinovski ERR-i uudisteportaalile antud intervjuus, et Eestis on pead tõstmas soov isoleerida end välismaailmast, samuti on viimane aasta näidanud arvamuste lõhenemist põhimõttelistes väärtusküsimustes: olgu teemaks kooseluseadus või sõjapõgenikud.

"Paljud inimesed, kelle arvamust olen siiani hinnanud, on esinenud ebainimlike või lausa rassistlike avaldustega. See väärtuseline vastasseis on Eestile ohtlik, nii siseriiklikult kui ka välispoliitiliselt," sõnas Ossinovski.

Erimeelsuste kohta, mis tekkisid sotsiaaldemokraatidel ja IRL-il seoses Juhan Partsi kandidatuuri esitamisega Euroopa kontrollikotta, ütles Ossinovski, et kontrollikoja liikme osas ollakse valmis erinevate kandidaatide sobivust arutama, kuid paraku pole rahandusminister neid pakkunud. Ossinovski tõdes, et Partsi personaalküsimusele on valitsus kulutanud ebamõistlikult palju aega ning see on koostöövaimu pisut rikkunud, kuid Eesti riigi ees seisvate väljakutsete kõrval on tegu üpris vähetähtsa küsimusega ning valitsuse koostöö sellest laiemalt ei kannata.