“Sel nädalal ootab ees suur töö. Praegu ei pääsegi korralikult liikuma, teed on langenud puid täis. Homme püüame teha paar lennureisi, et täpset pilti saada,” lisas Tambets. “Pärnu–Riia maantee ääres asuv luitemännik on kõvasti kannatada saanud. Torm on tirinud mände juurtega välja ning murdnud pooleks.”

Peale puude murdumise vesi ja tuul suuremat kahju metsadele ei valmista. “Kõige ohtlikum ongi puude langemine elektriliinidesse,” ütles Tambets Eesti Päevalehele.

RMK saarte regiooni keskuse peametsaülem Lembit Lühi ütles, et saartel suuri puude langemiskoldeid pole, aga Ruhnu on saanud kõvasti kannatada ja Saaremaal Kihelkonna metskond. “Seemnepuudega, mis on jäetud lankidele iseeneslikuks paljunemiseks, on suures osas ühel pool. Kevadel ja järgnevatel aastatel tuleb käsitsi külviga langid üle käia,” tunnistas Lühi.

Kõige ohtlikumaks peab Lühi puid, mis on tuulega jäänud poolde vinna ning pole veel maha kukkunud. “See teeb metsas liiklemise väga ohtlikuks, sest puud võivad iga hetk murduda,” ütles Lühi.