Hääletusest võttis osa ligi 200 000 inimest üle Euroopa. Eesti puu võitis esikoha 60 000 häälega. Teiseks jäi Ungari idaplaatan ja kolmandaks Hispaania pöetud pappel.

Orissaare tamme esitas võistlusele MTÜ Arboristide Koda, kes rõhutas puu erilist asukohta. "Kas kuskilt mujalt maailmas võib leida jalgpallistaadioni, mille keskel kõrgub võimas tamm? Algselt oli tamme kõrval väike spordiplats, kuid 1951. aastal seda laiendati ja tamm jäi keset uut staadionit. Legend räägib, et kaks Stalinetsi traktorit üritanud tamme paigast sikutada, aga ikka katkenud trossid. Tamme ümber on sellest senini haavad puukoorel. Õppurid oskavad kasutada tammepõrget imehästi söötude andmiseks, lisaks annab puu head varju," märgitakse puu kirjelduses.

Orissaare tamme aasta puu võistlusele esitanud Heiki Hanso on üliõnnelik selle üle, et Eesti esmakordne osalemine sellel võistlusel nii edukalt läks. "See võistlus ühendas inimesi ja pani meid kõiki mõtlema puude olulisuse üle kogukonnas," sõnas Hanso.

MTÜ Arboristide Koda kavatseb ka järgmisel aastal võistlusel osaleda ning esitada sinna uue huvitava looga puu.

Euroopa aasta puu valimise eesmärk on juhtida tähelepanu huvitavatele vanadele puudele kui olulisele looduslikule ja kultuurilisele rikkusele.
Puu valimine toimus 1. kuni 28. veebruarini kestnud internetihääletusel. Viimasel nädalal (21. kuni 28. veebruarini) oli hääletamine salajane.