Selle aasta alguses otsis kaitsepolitsei väga jõuliselt läbi Keskerakonna peakontori ning Keskerakonna peasekretär Priit Toobali kodu. Toobal ja Ester Tuiksoo said kahtlustuse mõjuvõimuga kauplemises, samast läbiotsimisest tulenes aga hiljem kriminaalasi Lauri Laasi vastu Hannes Rummi kirjade varastamise küsimuses.

Kõik kolm on riigikogu Keskfraktsiooni liikmed. Riigikogu on aga praegu taastamas riigikogu liikmete immuniteeti, mis vahepeal segastel asjaoludel kaotati. Koos sellega lähevad tõenäoliselt allavett ka Toobali, Tuiksoo ja Laasi kriminaalasjad ja kapo jääb tühjade kätega.

2009. aastal sai Pärnu tollane linnapea Mart Viisitamm süüdistuse altkäemaksu võtmises ja veel paaris väiksemas kuriteos. Kohut käidi mitu aastat, aga eelmisel aastal mõisteti Viisitamm kõigis süüdistustes lõplikult õigeks.

Koos Viisitammega oli kohtu all ka Pärnu tollane keskerakondlasest abilinnapea Simmo Saar, keda süüdistati usaldamise kuritarvitamise katses ja ametialase teabe lekitamises. Ka Saar mõisteti täielikult õigeks.

2009. aastal trahvis Põhja prefektuur Tallinna abilinnapea Jaanus Mutlit väärteo eest, sest ta sai Tallinna farmaatsiatehaselt reisifirma Domina World Travel 15 000 krooni maksva kinkekaardi ajavahemikul 7. märts-9. november 2007. Kinkekaardi eest käisid reisil Tenerifel Mutli elukaaslane ja ämm. Kohtunik Merle Parts otsustas hiljem, et Mutli tegevuses on kuriteo tunnuseid ja saatis materjalid prokuratuuri nende menetlemiseks kuriteona. 

Mutli asi käis läbi kohtute, kuni riigikohus otsustas, et Mutli väärtegu oli selleks ajaks juba aegunud, kui sellelt leiti kuriteo tunnused ja Mutli vabanes kriminaalasjast.

Ja märkimist väärib ka 2003. aastal telekaamerate ees vahistatud Tallinna tollase abilinnapea Vladimir Panovi juhtum, keda loksutati viis aastat piki kohtuid, kuni ta lõpuks õigeks mõisteti. Panovi vahistajaks oli keskkriminaalpolitsei.

Samas on keskerakondlasi ka korruptsioonikuritegudes tihti süüdi mõistetud, meelde tasub vaid tuletada selliseid nimesid nagu Elmar Sepp, Ivo Parbus, Kaimo Järvik, Vello Lõugas ja Mati Songisepp.