„Ma ei saa öelda, et loodus oleks lapsepõlvest peale minu suur kutsumus, pigem vastupidi,“ jutustas ta. „Ma olen linnapoiss ja kasvasin üles loodusest suhteliselt võõrdununa, kuid mitte päris kivide keskel. Nõmmel nägin ikka putukaid ja puulehti, aga ei osanud arvata, et minust looduseinimene saab.“

Suurem huvi meid ümbritseva vastu tuli Koržetsi sõnul alles aastatega. „Enese leidmise või eneseks saamise käigus teeb elu vahel imelikke vigureid. Esmajoones läbi kalapüügi jõudsin ma selle tajumiseni, kuivõrd on inimesele vaja osaduse tunnet loodusega, et ta ei tunneks end siin ilmas õnnetu ja üksikuna,“ jutustas kirglik kalamees.

„Mind ongi alati rohkem huvitanud inimese hingelised aspektid suhetes loodusega — kuidas loodus inimest mõjutab ja kuidas me oleme kõige selle osa —, mitte loodus oma puhtas olemises. Sellest teavad loodusteadlased minust rohkem,“ tunnistas Koržets.

President Toomas Hendrik Ilves otsus anda talle Valgetähe V klassi teenetemärk tuli Koržetsile täieliku üllatusena ja mees ei oska aimatagi, kes riigipeale sellise ettepaneku tegi.

„Täna pooleteist tunni eest helistati ja loomulikult tuli see mulle täieliku ootamatusena, kuid muidugi on väga hea meel, et tunnustatakse loodushoiu edendamist ning inimese ja looduse suhete läbitunnetamist. Sellega tegelevad peale minu ka paljud teised inimesed,“ lisas Koržets.