E-hääletuseks hädavajaliku vidina lubab Reformierakond kinkida neile, kes läbivad kas Tallinnas või Tartus ID-kaardi kasutamise lühikursused, kirjutab Eesti Päevaleht.

Juhendajatena astuvad seal üles Reformierakonna tuntud noorpoliitikud — peaminister Andrus Ansipi nõunikud Taavi Rõivas ja Remo Holsmer ning Riigikogu eksliige Silver Meikar. “Kui kursuse lõpetad, saad 300-kroonise ID-kaardi lugeja täiesti tasuta,” ahvatleb võimupartei ka e-postiga ringlevas reklaamis.

Erakonna kodulehekülje andmetel olid koolituse ettevalmistamisel abiks ka sertifitseerimiskeskus, IT Koolitus ja kaardilugejatega kauplev Tregore AS.

Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepa hinnangul kasutab Reformierakond valijate meelitamiseks labaseid müügitehnika võtteid. “Tegelikult õpetatakse õiget asja, kuid õilsa eesmärgi taga on teised huvid — oma valijate rivistamine,” lausus Rahvaliidu Tallinna piirkonna aseesimees Vladimir Maslov.

Irooniline oli ka Keskerakond. “Milline ennastsalgav rahvavalgustuslik aktsioon just enne valimisi. See on sama omakasupüüdmatu kui Aafrikasse leiva ja püsside saatmine,” ütles keskerakondlane Evelyn Sepp.