9-12. juunini laadisid USA merejalaväelased Paldiski sadamas maha tehnikat ja varustustust ning seadsid need seejärel lahingukorda. Laevalt laaditi maha amfiibsõidukeid, sõjaväemasinaid, tanke ja muud varustust, sealhulgas pioneeri- ja sidetehnikat. 14. juunil viisid merejalaväelased läbi tehnika maale toimetamise demonstratsiooni. Varustus ja tehnika laaditi laeva tagasi sel nädalal.

Lisaks laadimisoperatsioonile viis Tallinna, Harju ja Rapla malevlastest koosnev Kaitseliidu üksus läbi koostööharjutused USA merejalaväelastega, mille käigus harjutati taktikalisi liikumisi maastikul ning viidi läbi üleelamisõpe, samuti korraldasid kaitseliitlased kogu õppuse jooksul laeva valvet Paldiski sadamas.

200 meetri pikkune alus John P. Bobo kuulub USA Merejalaväe Vahemerel paiknevasse eelasetuslaevade eskaadrisse, mis on valmis toimetama varustust ja tehnikat kiirelt kogu maailma pingekolletesse või humanitaarabi vajavatesse riikidesse.

Eelasetuslaeva tehnika ja relvastuse hulgas on 14 Abrams tanki, 175 humvee maastikusõidukit relvastusega, kuus 155-mm haubitsat, amfiib- ja meditsiinisõidukid. Samuti on laeval teisaldatavad satelliit- ja raadiosidevahendid üksuste sidepidamiseks, pioneeritehnika, generaatorid ja remondivahendid. Laeval on üle kahe miljoni galloni kütust kogu kaasas oleva tehnika jaoks ning joogivee tootmise võimekus kuni 50 000 inimese tarbeks.

Koos kolme samasse eskaadrisse kuuluva alusega on laev võimeline tagama kuni 17 000 mehelise lahingugrupi tegevust 30 päevase sõjalise konflikti või humanitaarkatastroofi korral maailma eri paigus.

BALTOPS on 40. korda USA eestvedamisel Läänemerel korraldatav mereväeõppus, kus osalevad nii liitlas- kui partnerriikide mereväeüksused. Alates 2010. aastast viiakse õppuse raames läbi merejalaväelaste maabumisharjutusi ning harjutatakse meritsi saabuva tehnika ja varustuse vastuvõttu. 2010. aastal korraldasid USA merejalaväelased maabumisharjutuse Loksal, sel aastal viiakse samalaadne harjutus läbi Leedus.

23. juunini kestev BALTOPS on üks kolmest sel kuul Eestis korraldatavast rahvusvahelistest õppustest. 11.-22. juunini korraldab USA Euroopa Väejuhatus Eestis ja Lätis koostööõppuse Saber Strike. Juuni lõpus harjutavad Eesti, Läti ja Leedu liitlasvägede vastuvõttu õppusel Baltic Host.