Homme, 7. oktoobril saabub Lääne kaitseringkonda 2009. aastal reservi läinud pataljoni reakoosseis. Õppekogunemine algas 30.septembril reservpataljoni ohvitserkonna saabumisega, 4. oktoobril lisandusid neile allohvitserid ja erialaspetsialistid, teatas kaitseväe peastaap.

"Seekordne õppekogunemine on eriline, kuna esmakordselt on õppekogunemisel ainuke kaadrikaitseväelane pataljoni ülem, ülejäänud staap koosneb ainult reservohvitseridest ja allohvitseridest," ütles reservpataljoni ülem kapten Ivo Reimann, kelle sõnul läks möödunud nädalal alanud pataljoni staabi töö hästi käima ning staap on valmis järgmisel nädalal pataljoni lahingutes juhtima.

Pataljoni staabiülem - reservohvitser kapten Ramil Lipp, kes juhib eraelus Tervise Paradiisi veekeskust Pärnus - ütles, et seekordsel õppekogunemisel on näha, kuidas saavad reservohvitserid ja allohvitserid võimalikus kriisi- või sõjaolukorras hakkama teiste reservväelaste juhtimise ja õpetamisega.

Õppekogunemine kestab 11. oktoobrini. Selle aja jooksul tuletavad reservväelased meelde ajateenistuses õpitut ning harjutavad sõjaaja üksuste tegevust nii ükskivõitleja kui allüksuste tasandil. Õppuse Läänetorm kulminatsiooniks on 9-10. oktoobrini Pärnumaa metsades korraldatavad lahingud, kus reservväelased harjutavad tegevust eri lahinguliikides - viivitust, kaitset ja vasturünnakut. Vastutegevust teevad reservpataljonile Lääne kaitseringkonna kaitseliitlased, vastase õhurünnakuid imiteerivad õhuväe üksused.

Õppus lõpeb piduliku rivistusega 11. oktoobril Sauga vallas Eametsas.

Aasta esimesel suuremal õppekogunemisel suurõppuse Kevadtorm raames osales pea 1000 reservväelast. Reeglina on õppekogunemine reakoosseisule ühe nädala ning ohvitseridele ja allohvitseridele kuni kahe nädala pikkune. Aprilli algul kehtima hakanud kaitseväeteenistuse seaduse kohaselt makstakse õppekogunemisel osalevatele reservväelastele toetust sõduritele 27 eurot, allohvitseridele 30 ja ohvitseridele 40 eurot päevas. Varem said reservväelased õppekogunemisel oldud aja eest oma sõja-aja ametikohale vastava palga keskmist.