Komisjon ei toetanud Keskerakonna fraktsiooni, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni ja Rahvaliidu fraktsiooni esitatud muudatusettepanekuid 2010. aasta riigieelarve seaduse eelnõule, teatas riigikogu pressiteenistus.

Rahanduskomisjon toetas hääletusel kahteteist muudatust, mis esitatakse komisjonipoolse ettepanekuna. Erakond Eestimaa Rohelised fraktsioon võttis oma ettepanekud tagasi.

„Valdav osa opositsiooni ettepanekuid olid kulusid suurendavad. Olukorras, kus meil on Maastrichti kriteeriumite täitmiseks eelarve varu väga väike, ei saa me selliseid ettepanekuid kuidagi toetada, olgu need kuitahes sümpaatsed,“ ütles rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas.

Rõivase sõnul kaalus komisjon nii teisipäeval president Toomas Hendrik Ilvesega kohtudes kui ka täna Eesti Paaga ülevaadet kuulates võimalusi eelarve positsiooni veelgi parandada. Rõivase kinnitusel arutab komisjon võimalikke ettepanekuid eelarve positsiooni parandamiseks enne kolmandat lugemist.

2010. aasta riigieelarve eelnõu on riigikogu täiskogus 18. novembril. Komisjon otsustas täna eelnõu teine lugemine 18. novembril ka lõpetada.