Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Vilja Savisaar ütles TV3 uudistele, et fraktsioon koguneb järgmise nädala esmaspäeval ja siis tuleb arutluse alla ka võimalik umbusalduse avaldamine Atonenile.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Ivari Padar ja Isamaaliidu peasekretär Tarmo Loodus avaldasid arvamust, et Atoneni vastu esitatud süüdistusi tuleb väga tõsiselt uurida ja kui kahtlused leiavad kinnitust, ei saa ta ministrina jätkata.

Atonen on korduvalt kinnitanud, et ta ei ole endale teadaolevalt Eesti huve kahjustanud ega riigisaladust rikkunud.

Kaitsepolitsei algatas reedel majandus- ja kommunikatsiooniminister Meelis Atoneni tegevuse uurimiseks kriminaalasja, võttes aluseks riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonilt saadud teabe.

Atonenile langes riigisaladuse alla kuuluvate dokumentide levitamise kahtlus, kui suhtekorraldusfirma Corpore põhiaktsionär Meelis Kubits saatis riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjonile sellesisulise avalduse.

Kubits väitis oma pöördumises, et Atonen on näidanud vähemalt ühele ärimehele teabeameti pitseriga ja riigisaladuse alla kuuluvat kirja, milles viidatakse tema seotusele Venemaaga, et mustata Corpore mainet.

Kubits soovis riigikogu komisjonilt teada, kuidas ja millise info alusel teabeamet selliseid kirju koostab, kuidas neid tellitakse, kas komisjoni liikmetel on selgust, kuidas minister Atonen riigisaladuslike dokumentidega ümber käib ning missugused on tema seaduslikud õigused end sellise laimu eest kaitsta.