"Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart on oma tegevusega seisnud kindlalt vastu eestikeelsele haridusele, kasutades seejuures kahtlaseid ning korruptiivseid võtteid. Selline riigivastane käitumine on meie jaoks taunitav ning Tallinna maksumaksja raha peab kasutama otstarbekalt ning läbipaistvalt," teatas IRLi noorte esimees Sirle Rosenfeldt.

Täna ütleb põhikooli- ja gümnaasiumiseadus, et gümnaasiumiastme õppekeel on eesti keel, välja arvatud juhul, kui valitsus on andnud loa õpetada muus keeles või kakskeelselt. Juba 1996. aastal võttis Eesti suuna üle minna osalisele eestikeelsele gümnaasiumiharidusele alates 2007. aastast.

Tegemist on riigi hariduspoliitika pikaajalise suunaga, mille puhul abilinnapea Mihhail Kõlvart on korduvalt väljendanud seisukohta, et ta ei toeta gümnaasiumiastmes eestikeelsele õppele üleminekut. Abilinnapea on läinud oma tegevusega nii kaugele, et valitsuselt luba mitte saades loodi Tallinna Vene Lütseum, mille tegevust finantseeritakse linnaeelarvest ning mis vilistab Eestis kehtivatele seadustele.

Volikogu tänasel istungil on kavas Mihhail Kõlvarti umbusaldamine.