Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer ei pea Keskerakonna ja Rahvaliidu lähenemist pealinnas üllatuslikuks, vaid pragmaatiliseks koostööks.

Seda näitas umbes kuu tagasi volikogus toimunud linnale miljardeid maksev korteriehituse hääletamine, mille ajal oli näha Rahvaliidu ja Keskerakonna vahel väga sooje suhteid, teatas Holsmer Delfile.

Holsmeri sõnul on nn KeRa pakt võtnud uue vormi varade jagamiseks — see on pragmaatiliste erakondade praktiline koostöö.

„Kahtlaste korteritehingutega seotud koostöö nende kahe erakonna vahel on tõepoolest hästi sujunud. Volikokku on tulemas järjekordne k-korterite otsustuskorras müümine, eks Keskerakond leidis, et vajab lisajõudu nende läbi surumiseks. Nii võetaksegi nüüd Rahvaliit kampa,” lausus Holsmer.

„Nende kahe erakonna teineteise leidmise tulemus saab olema korruptsioonikahtlustega ning paljude inimeste õiglustunnet riivavad tehingud Tallinnas.”

Sotsiaaldemokraatide arvates näitab Keskerakonna ja Rahvaliidu koostööläbirääkimine seda, et volikogu keskfraktsioon ei ole enam ühtne ning võimu kindlustamiseks ja korruptsioonimaiguliste tehingute läbisurumiseks vajab Savisaar hädasti liitlasi.

Kuna Rahvaliidu Tallinna piirkond on alati toetanud lähenemist Keskerakonnale, on volikogu kolme rahvaliitlase kaasamine pealinna valitsemisse asjade loomulik käik, ütles volikogu sotsiaaldemokraatide esimees Jaak Juske.

“Arvestades Rahvaliidu pingelist siseelu ja ülimadalat toetust, võib Rahvaliidu Tallinna tuumik kohalike valimiste eel Keskerakonnaga ka ametlikult liituda,” lisas Juske.