Esmaspäeval saavad vastasrinna parteide juhid Toompeal olukorra arutamiseks kokku. “Esialgu ootame peaministri hinnangut selle kohta, kes tekkinud segaduse eest vastutab,” ütles Eesti Päevalehele Res Publica pressiesindaja Riina Vändre.

Kui valitsusjuhilt adekvaatseid otsuseid ei tule, on Res Publica valmis esitama umbusaldusavalduse Reiljani tagandamiseks, märkis Vändre.

Isamaaliidu pressiesindaja Margus Tsahkna kinnitab seda. “Ennustan, et pöördume Ansipi poole Reiljani tagandamise nõudega,” sõnas Tsahkna. Tema väitel on Ansipil küllalt põhjust ka siseminister Kalle Laaneti vabastamiseks. “Võimalik, et tuleb tõsiselt kaaluda ka umbusaldus-avaldust,” lisas Tsahkna.

Nii Reiljan kui ka Laanet teatasid neljapäeval, et ei kavatse tagasi astuda. Rahvaliidu hinnangul käitub opositsioon häbiväärselt, püüdes katastroofist sisepoliitilist kasu lõigata.

“Ootame huviga, kuidas nad tagandavad Reiljani, kellele seadust täitnud keskkonnainspektsioon ei tohtinudki infot välja anda,” lausus erakonna pressiesindaja Agu Uudelepp.