“Kui poiss hakkas ülbitsema ja direktor rakendas tema kallal mehelikke võtteid, oli see pedagoogiliselt ja kasvatuslikult talle kasulikum ja mõjusam,” arvab põline koolipapa ning Tartu nüüdne abimeer Jüri Sasi, kirjutab Õhtuleht.

Direktor ei teinud midagi valesti, ütleb enamik eile Vana-Võidu kutsekooli õpilaskodu juures hänginud õppuritest lehele.

Kooli tagahoovi rajatud suitsunurgas sigaretti pahviv neiu sõnas, et ta ei heida direktorile midagi ette, sest koolis peab olema distsipliin.

Kaks noormeest, kes enda sõnul teinud hetk enne Looduse käesurumist Silveri seltsis suitsu arvavad, et kõrvetadasaanu oleks nagu meelega jäänud direktoriga tüli norima.

Viljandi politsei on algatanud kriminaalmenetluse seoses juhtumiga, kus Viljandi ühendatud kutsekooli direktor Tarmo Loodus surus väidetavalt õpilasele põleva sigareti peopessa.

Intsident Vana-Võidus asuva koolimaja uksel juhtus direktor Looduse ja kahe õpilase vahel nädalapäevad tagasi. Ühe noormehe selgitusel tegi ta koos sõbraga kooliuksest paarikümne meetri kaugusel suitsu, kui direktor neid märkas.

Loodus olevat poisi jutu järgi nad seepeale enda juurde kutsunud, käskinud koni lahtise käe peale panna ja surunud siis selle oma käega kokku, öeldes seejuures: “Tervitame nagu mees mehega!”

Loodus tunnistas, et käitus valesti, kuid eitas väidet, nagu oleks ta käskinud patustajal sigareti peopessa panna. Ta lisas, et ei tahtnud noorukitele tahtlikult valu ja vigastusi tekitada.