SA Kultuurilehe juhi Toomas Väljataga sõnul hindas komisjon Muuli varasemat ajakirjanduslikku kogemust ning realistlikku nägemust lehe tulevikust. "Muuli andis aru, millised on lehe rahalised võimalused ega hakanud midagi utoopilist lubama," sõnas Väljataga. Muuhulgas lubas Muuli laiendada lehes arutlejate ringi, anda rohkem sõna rahastajatele, lapsevanematele ja õpilastele ning senisest enam kajastada teiste riikide hariduselus toimuvat.

Tulevase peatoimetaja sõnul plaanib ta kõigepealt end kurssi viia lehe töökorraldusega. "Kardinaalseid muudatusi plaanis ei ole, lähen ju lehte juhtima väljaspoolt ega tunne toimetuse hingeelu. Plaanid tekivad siis, kui olen juba mõnda aega töötanud ning plaane tahan teha koos praeguse toimetusega," kommenteeris Muuli.

Muuli on töötanud muuhulgas ajakirjade Pioneer ning Kultuur ja Elu toimetajana. Aastatel 1989–1994 oli ta Postimehe reporter ning 1994–2000 aastal Eesti Päevalehe peatoimetaja. Seejärel on ta tegutsenud kolumnistina ja Postimehe arvamustoimetajana. Samuti on ta teinud Kuku Raadios saadet "Keskpäevatund" ning Raadio 2-s saadet "Olukorrast Riigis".