Kokku enam kui neli kuud kestnud teavitustöö tulemusena kogus haridusprogramm Noored Kooli kandideerimisavaldusi 115 noorelt inimeselt, teatas sihtasutus Noored Kooli pressiesindaja.

Neid, kes pürgivad kaheks aastaks kooli õpetama ning Noored Kooli õpetaja- ja liidrikoolitust läbima, on paarikümne erineva kõrgkooli taustaga, nii Eestis kui välismaal õppinuid. Enam kui pooled kandidaatidest on õppinud Tartu Ülikoolis.

Ligikaudu iga kolmas Noored Kooli programmi kandideerinud noor soovib õpetada loodusteaduste aineid. Reaalaineõpetajate kandidaate oli ligikaudu 20; humanitaaraineid (eesti keelt ja kirjandust, inglise keelt ja ajalugu) soovib õpetada ligikaudu 50 inimest. Kaks kolmandikku kandidaatidest eelistab õpetada väljaspool Tallinnat ja Tartut.

“Seadsime sellel aastal eesmärgiks sajas noores huvi äratamise,”, ütles sihtasutuse Noored Kooli värbamisjuht Maris Kadakas. “Meil on väga hea meel, et oleme selle tulemuse saavutanud ja saame juba teist aastat näidata, et Eestimaal on jätkuvalt noori, kes näevad õpetajaks olemises suurt väljakutset ja reaalset võimalust eneseteostuseks ning meie ühiskonna edendamiseks.”

Märtsi jooksul viiakse lõpule kandidaatide valikuprotsess, mille tulemusena selguvad need noored, kes Noored Kooli 2. lendu vastu võetakse.

Programmi said kandideerida vähemalt bakalaureuse kraadi omavad noored (või need, kellel on see omandamisel vahetult valikuprotsessi ajal). Et üks eesmärkidest on uute inimeste toomine hariduse juurde, ei ole Noored Kooli programm neile, kes on varem pedagoogilist koolitust saanud või töötanud koolis õpetajana enam kui kuus kuud.

Välja valitud osalejate intensiivne ettevalmistuskoolitus algab juulis ning klassi ette astub Noored Kooli programmi 2. lend septembris 2008. Koolitused ja pidev enesetäiendamine jätkuvad läbi kaks aastat kestva programmi.