Eesti Õpetajate Liidu liikmed on selle juhatuse esimehe Lehte Jõemaa sõnul endiselt seisukohal, et kutsestandard, kuhu õpetajate kohustuslik ametioskuste kontroll on sisse kirjutatud, praegusel kujul toimima ei hakka, kirjutab Postimees.

Liit esitas haridus- ja teadusminister Toivo Maimetsale ja Riigikogu kultuurikomisjonile pöördumise, kus tegi ettepanekuid kõnealuse kutsekvalifikatsioonisüsteemi muutmiseks.

Kutsekontrolli läbimine peaks ettepanekute kohaselt olema pedagoogile vabatahtlik ning et standard ise ei peaks sätestama mitte seda, mida õpetaja peab tegema, vaid oskused ja teadmised, mis tal peavad olema.

Kultuurikomisjoni liikme, reformierakondlase Andres Taimla sõnul tegi tema partei koalitsioonipartneritele ettepaneku kutsestandardi sisseviimise punkt põhikooli- ja gümnaasiumiseadusest välja võtta ning pärast selle läbivaatamist eraldi tervikeelnõuna esitada.

See võimaldaks Taimla sõnul standardi uuesti läbi arutada, sest praeguses piitsa-prääniku vormis plaan ei õigusta ennast.

Haridusminister Toivo Maimets kinnitas, et tema ja ministeerium on siiski endiselt seda meelt, et kõigi õpetajate kutseoskusi peaks süstemaatiliselt kontrollima.

Samas tõdes Maimets, et kindlalt ei saa öelda, kas kutsestandard ka Riigikogus läbi läheb, sest alati on võimalik paremate ideedega lagedale tulla.