Timakov kõneles, et õpetajate liidu juhatus tuleb kokku täna-homme ning kohtub esindajate kojaga laupäeval, et arutada tõsiselt järgmiseid samme. Üks võimalus on tema sõnul üle vaadata õpetajate tööaeg.

„Saab leppida kokku, et kuni raha juurde ei tule, siis töötamegi 35 tundi nädalas,“ rääkis Timakov. Enamikel õpetajatel on lepingus tööajaks märgitud 35 tundi, kuid reaalne tööaeg on sageli umbes 50 tundi. „See oleks koht, kus õpetajad omalt poolt saaks pingutada ja teha nii nagu selles olukorras kõige parem on.“

Kuigi järgmiseid samme alles asutakse arutama, siis midagi kindlasti ette võetakse ja palga mittetõstmisega ei lepita. Timokovi hämmastab, et haridus ning õpetaja roll on väidetavalt prioriteet, samas tegudega seda ei näidata. „Ei saa lükata koormat tööhobuse selga ja oodata, et ta seda lõpuni veaks,“ sõnas Timokov.

Eesmärk on naise sõnul, et õpetajate jaoks muutuks midagi kohe ja praegu, mistõttu ei olda nõus arutelu venitamisega. „Õpetajate liit formuleerib sel nädalal kindlasti oma järgmised sammud,“ kinnitas Timokov.