"Uudisteportaali Delfi fotograafil õnnestus varjutada mind töönädala kõige pikemal päeval," rääkis ta. "Pildis ja kirjas jäädvustus ehedalt kool kui äärmiselt dünaamiline töökeskond, värvikirev õpilaskond ning kiire tempo – kõik see, mis teeb õpetaja töö niivõrd huvitavaks ja samas ka väljakutsuvaks ning proovile panevaks."

Et esimene õppeveerand on täpselt poole peal, siis on see õpetaja sõnul ehk isegi kõige rahulikum periood. "Esimesed paar nädalat on täis ärevust, uudsust ning mööduvad kiiresti," kirjeldas ta õppeaastat. "Järgmine nädal hakkab aga juba kontrolltööde ralli – kolme nädala pärast peab veerandi hinded välja panema."

Õpetaja väljakutse on motivatsiooni tekitamine

Oosalu sõnul teevad talle kooli töös kõige rohkem rõõmu õpilased ja kolleegid. "Vahel taban end siiski ka muretsemast – ma ei ole alati kindel, kas minu motivatsioonist piisab ka õpilaste motiveerimiseks," avaldas ta.

Noor õpetaja loetles küsimusi: kuidas panna kõiki neid erinevaid inimesi koos väärtustama teadmisi ja arengut? Kuidas tekitada õpilases huvi, soovi areneda? Kui aga sisemist motivatsiooni ei ole, siis kes selle tekitama peab? "Sisemise motivatsiooni tekitamine on õpetaja kõige suurem väljakutse," on Oosalu veendunud.

Riigikogu töö on üksluisem

Paralleelselt õpetaja Oosalu päevaga jälgis Delfi riigikogulase Kaia Iva päeva. Õpetaja pilgu läbi oli see palju igavam.

"Silma hakkas, et Kaial oli kuus koosolekut järjest – see tundub minu jaoks üksluisem ja väsitavam, kui kuut koolitundi järjest anda," märkis Oosalu.