Kuusalus elav kümneaastane Ralf võttis 7. jaanuaril kodus vastu venna Rogeri sünni, juhindudes telefoni teel meediku Sirja Saare õpetussõnadest.

Ootamatult alanud sünnitus läks nagu ludinal - imik oli väljas pelgalt poole tunniga. Ema Merja sõnul oli kõvasti abi nii pojast kui ka telefoni teel protsessi juhendanud meedikust. "Kui seda [telefonituge - toim] poleks olnud, oleks ma rohkem paanikas olnud," tunnistas kodus sünnitanud naine saates "Hommik Anuga".

Ralfi sõnul oli ta Rogeri sündi vastu võttes väga keskendunud. "Mul ei olnud mingeid tundeid, ma lihtsalt olin selle juures, et ma pean ta välja võtma," meenutas kümneaastane poisslaps, kes venna vastu võttis ja ta suu puhtaks pühkis.

Kiirustav isa peeti kinni

Kuusalus elava pere isa oli samal ajal Tallinnas tööl - sealt koju jõudmine võtab hinnanguliselt aega pool tunnikest. Politsei pidas sünnitusele tõtates koju kihutanud mehe kinni, tehes talle poja Ralfi sõnul 400 eurot trahvi. Seetõttu jõudis pereisa koju kiirabiga samal ajal. Polnuks politsei teda kinni võtnud, jõudnuks pereisa Merja hinnangul väljutusprotsessi ajaks koju ning poeg poleks pidanud toimunuga üksi rinda pistma.

Protsessi juhendanud meedik juhendas ema-poega kindlameelse rahuga. Ka poeg oli sünnitustegevuse ajal uskumatult asjalik, ilmutamata kordagi hirmu ega ummikusse jooksmist.

“Ee.. noo.. siukest valget või nii…" kirjeldas kümneaastane Ralf telefonitoru otsas meedikule sündiva väikevenna näo värvi, lisades mõne sekundi pärast: "Tuleb, tuleb! Ta on rätiku peal!”

Kuula lõiku häirekeskusesse tehtud kõnest siit:

Saamaks teada rohkem, vaata lähemalt ERR-ist.