Rahvastikuregistri andmete järgi laekus ööpäevaga üks positiivne test Tartumaalt, kolme isiku sissekirjutus on teadmata.

Alates juulist hakkas terviseamet koroonastatistika ülevaateid edastama kord nädalas kolmapäeviti koos pikema epidemioloogilise olukorra hinnanguga. Igapäevased pressiteated jätkuvad, kui haigestunuid on ööpäevas 5 või rohkem.

Eestis on kokku tehtud 113 997 tuhat esmast testi, nendest 2020 ehk 1,8% on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et COVID-19 põhjustava koroonaviiruse SARS-CoV-2 leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.