Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus 3 positiivset testi tulemust Harju maakonda Tallinnasse, 3 Pärnu maakonda Pärnusse, 1 Ida-Viru maakonda ja 1 Võru maakonda.

9. mai hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 48 inimest, neist 5 on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 276 inimest, lõpetatud 285 haigusjuhtumit. Eelmise ööpäeva jooksul suri Pärnu Haiglas suri 81-aastane naine. Terviseametile on eilsest kättesaadavad surmateatiste andmed surmaregistrist positiivse COVID-19 testi saanud isikute kohta.

Seetõttu lisandus info kolme kodus surnud positiivse testi saanud inimese kohta: 24. aprill suri kodus 64-aastane mees Saare maakonnas, 26. aprill suri kodus 68-aastane mees Viljandi maakonnas ja 6. mail suri kodus 79-aastane mees Harju maakonnas (Tallinn). Kokku on koroonaviirus Eestis nõudnud 60 inimese elu.

Tänase seisuga on tervenenud 1219 inimest. Neist 747 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (61,3%), 472 inimese puhul (38,7%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Eestis on kokku tehtud 62 720 esmast testi, nendest 1 733 ehk 2,8 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Kaubanduskeskustes võib alates 11. maist avada müügi- ja teenindussaalid ning toitlustusasutused juhul, kui seal tagatakse desinfitseerimisvahendite olemasolu ning peetakse kinni 2+2 reeglist. Reeglid kehtivad ka kaubanduskeskuste üldruumidele ning kõigile teistele teenindussaalidele ja toitlustusasutustele väljaspool kaubanduskeskusi.

Kui seni võisid kaubanduskeskustes lahti olla vaid teatud kaupu ja teenuseid pakkuvad ettevõtted, näiteks toidupoed ja apteegid, siis järgmisest nädalast võib kaubanduskeskustes hügieenireeglite järgimisel avada ka teised kauplused ja teenindusasutused, näiteks lemmikloomapoed, jalatsi- ja kellaparandused ning juuksuri- ja ilusalongid.

Kaubanduskeskustes asuvates toitlustusasutustes, kus seni toimus üksnes toidu kaasamüük, võib alates 11. maist toitu pakkuda ka kohapeal tarbimiseks. Toitlustusasutustes tuleb järgida 2+2 reeglit ja paigutada söögilauad nii, et oleks tagatud laudade vahemaa 2 meetrit ning lauas saab istuda maksimaalselt kaks inimest (v.a pered). Soovitatav on, et toitlustusasutustes oleks korraldatud teenindamine vaid lauas, et vähendada klientide kokkupuuteid erinevate teenindajate ja külastajatega.

Kehtima jääb piirang, mille järgi peab toidu kohapeal tarbimine lõppema hiljemalt kell 22, et vältida restoranides, kohvikutes ja baarides inimeste õhtust kogunemist.