Kella 21.20 ajal kogunes Narvas Eesti gümnaasiumi ees hulk noorukeid. Kinni peeti poolsada inimest, kellest suur osa olid alaealised, teatab politsei pressiesindaja Tuuli Härson.

Konflikt politsei ning agressiivsete kogunejate vahel toimus ka Kohtla-Järvel, kuid politsei võttis olukorra kontrolli alla.

Ida-Virumaa linnades on toimunud ka üksikuid vandalismiakte — lõhutud on aknaid.

Lõuna politseiprefektuuri pressiesindaja Remo Perli lükkas ümber kuulduse intsidentidest Tartus, teatades, et öö vastu tänast möödus Tartu linnas rahulikult ja ilma eriliste vahejuhtumiteta, linnas ringi liikuvaid inimesi ei olnud rohkem kui tavalistel laupäevadel.

Eile levinud kuuldused väidetavalt Tartusse suunduvatest idavirulastest ja Tartus neile vastuaktsioonile kogunevatest noortest ei vastanud tõele. Konfliktseid olukordi politsei ja noorte vahel ei esinenud, teatas Perli.

Politsei toimetas kainenema 18 isikut ja tabas kaks joobes juhti. Vandalismiakte toime ei pandud, samuti polnud probleeme liiga hilja väljas liikuvate alaealistega.

Varasemaga sarnaseid vandalismiakte ega rüüstamisi toime ei pandud. Politsei kontrollis aktiivselt linnas liikunud inimesi ning võttis julgeolekukaalutlustel inimestelt ära esemeid, mida võinuks rahutuste korral kasutada relvana.

Tallinna linnaosade valitsuste andmetel oli olukord öösel stabiilne ning ei ole teateid olulistest vahejuhtumitest. Vaid Põhja-Tallinna linnaosa haldushoonel Niine tn 2 on kahjustatud 6 akent, neist üks klaas läbivalt. Ühele aknale oli soditud haakrist. Linnaosa asevanema Jüri Jõgeva andmetel toimus rünne öösel 1.30 ajal.

Tallinnas toimetati möödunud ööpäeva jooksul kinnipidamiskambritesse 150 inimest, neist 14 on kuriteos kahtlustatavad. Politsei vormistas paarkümmend väärtegu, millest enamus olid seotud alkoholi tarvitamisega. Ülejäänud isikute osas kontrolliti nende seotust Tallinnas aset leidnud massiliste korrarikkumistega ning peale küsitlemist ning isikute kontrolli nad vabastati.

Alates neljapäevast on kinnipidamiskambritest läbi käinud ligi tuhat inimest. Vahistatud on 46 inimest, neist 21 on Eesti Vabariigi kodanikud, 21 kodakondsuseta isikud, 1 Leedu kodanik, 1 Vene Föderatsiooni kodanik ning kaks isikut, kelle kodakondsuse kohta andmed puuduvad.

Kolme päeva jooksul on Tallinnas hukkunud üks ja viga saanud 156 inimest. Neist 58 möödunud ööpäeval, ehk siis 28. aprilli jooksul. Täna öösel on Ida-Virumaal on teatatud 13st kannatanust, Tallinnas 2st. Politseinikud möödunud ööl viga ei saanud.

Vabatahtlikel, kes soovivad politseitöös osaleda abipolitseinikena, on registreerumiseks avatud telefon 612 3030 ning elektronposti aadress vabatahtlik@pol.ee. Varahommikuks oli oma abi pakkunud ligi 600 vabatahtlikku.

Vandalismiaktides osalenud isikute tuvastamiseks on politsei loonud veebikeskkonna tuvasta.politsei.ee. Seal on nähtaval pealtnägijate tehtud fotod rüüstamistel osalenud isikutest. Politsei palub inimestel, kes isikud ära tunnevad, sisestada nende nimi või muu tuvastamist hõlbustav informatsioon kommentaaridesse.

Politsei tänab kõiki häid inimesi, kes on pakkunud politseile oma abi ning avaldanud toetust.

Linnavalitsus soovitab kõigil kahjukannatajate teha esimesel võimalusel vastav avaldus politseile. Nädalavahetusel vandaalitsenud rahvamasside poolt tekitatud kahjudest saab Tallinna Kesklinna valitsusse teatada alates esmaspäevast. Kõikidel eraisikutel, ametiasutustel ja firmadel, kelle vara sai toimunud rahutustes kahjustada palutakse sellest teada anda järgmistel telefonidel: 6457246 ; 6457205 ; 6457227 ja emaili aadressil kesklinn@tallinnlv.ee. Infot kahjude kohta ootab kesklinna valitsus esmapäeval, 30. aprillil kell 9.00 kuni 17.00.