Mustamäe Keskuse OnOffi poest võitlesid 1299kroonise teleri välja nimelt noored ja tugevad, tallates väetimad jalge alla, kirjutab SL Õhtuleht.

Kolmapäeva hommikul lookles mõni minut enne OnOffi uue elektroonikapoe avamist Mustamäe kaubanduskeskuse ukse taga kümnete meetrite pikkune järjekord. Esimesed teleriihkajad olid sappa tulnud juba eelmisel õhtul kell 19. Keskuse teise sissepääsu juures seisis aga punt noori mehi, kes olid üsna äsja saabunud.

Kui uksed lõpuks kell 8 valla päästeti, jooksis inimsumm ummisjalu telerikastikuhila juurde. Osa ronis virna peale, teised sikutasid kaste aga alt. Nii mõnigi vanem naine istus kättevõideldud telerikasti peale — nii oli kindel, et keegi seda käest ei kisu. Üle peanuppude ulatati raskeid telerikaste käest kätte. 100 soodushinnaga telerit leidis omaniku välgukiirusel, kuid pool rahvamassist ootas alles lootusrikkalt poe ukse taga.

Proua Elaire kompab pisarsilmil punetavat otsaesist. Ta tulnud järjekorda pool kuus hommikul ning oli kahekümne viies, kuid jäi sellegipoolest telerita. Vana naine seisab trotslikult keset poodi ja ei taha olukorraga leppida.

“Hakkasin telekakasti võtma, kui sain hoobi tagant. Nii ma pikali käisin — otsaesisega vastu kivipõrandat,” räägib ta.

Korraga käib poest kahin läbi ning taas puhkeb meeletu sagimine — lootusrikkalt ukse taga oodanud seltskond lasti turvaväravast lõpuks sisse. Kaup on aga lõplikult otsas…

OnOffi kontorist ei õnnestunud poeavamise kohta kommentaari saada, sest eile seal telefoni ei võetud.

Psühholoog ja psühhoterapeut Maie Gutman arvab, et poole hinnaga müümise ja peaaegu tasuta jagamise kampaania on märk nõukogudeaegsest mentaliteedist.

“Arvan, et on sügavalt ebaeetiline nii teha. See õhutab inimeses madalamat, kurjemat, saamahimulisemat alget,” märgib Gutman. Lisades, et peale selle, et firma ei tohiks inimesi nii alandada, ei tohiks ka riik lubada inimestega nii teha.