“Sõbranna hakkas mulle kolmapäeva õhtul rääkima, et tema õde oli oma koduvärava tagant teelt leidnud papagoi ja meil oli just pühapäeval viirpapagoi kaduma läinud,” lausus 7-aastase viirpapagoi Ülo omanik Kaur Kuusk, kirjutab ajaleht
.

“Palusin tal papagoid kirjeldada ja kirjeldus vastas täpselt minu papagoi tundemärkidele. Juba samal õhtul saime Ülo tagasi ja rõõm oli meil peres tõesti suur, sest pidasime teda juba ammu surnuks.”

Viirpapagoi läks kaduma pühapäeval Õie tänavalt korterelamu rõdult, sest linnupuuri uks oli praokile ununenud. Teine puuris olnud, 3-aastane papagoi jäi puuri aga edasi ja kaaslasele ei järgnenud.

“Kui koju tulin ja viirpapagoi kadumise avastasin, oli kahjutunne suur, sest ta on juba nagu pereliige, olnud meil seitse aastat,” meenutas Kaur Kuusk. “Olime täiesti kindlad, et ta suri juba esimesel ööl, sest ööd on meil praegu juba külmad ja selline kliima ei sobi viirpapagoile kohe kuidagi. Seda üllatavam oli neli päeva hiljem kuulda, et ta ikkagi ellu jäi.”

Viirpapagoi leidis kolmapäeva õhtul Saue tänavalt ehk linna teisest otsast Evelin Väli, kes oli kella seitsme paiku jalutamas. Koju naastes nägid nad keset autoteed jõuetut papagoid.

“Kui me oleksime jalutuskäigult pisut hiljem tagasi jõudnud, võinuks autod linnust üle sõita, sest autost oli väikest lindu teel raske märgata,” sõnas Evelin Väli. “Tegelikult sõitiski paari minuti pärast samast läbi paar autot ja tõesti vedas, et me linnu õigel ajal leidsime.”

Evelin Väli sõnul oli viirpapagoi apaatne ja end eriti ei liigutanud. “Me ei osanud temaga algul midagi ette võtta, sest puudub kogemus taoliste lindude eest hoolitsemisel. Helistasime infosse ja sealt saime hoopis koertehoidja numbri. Tema ütles, et andku me linnule kaerahelbeid ja vett,” lausus Väli.

Mida linnuga edasi ette võtta, ei pidanud pere kaua arutama, sest õnneliku juhusena rääkis Evelin Väli õde Kristiin leitud papagoist samal õhtul oma tuttavale koolikaaslasele Kaur Kuusele.

“See oli tõesti õnnelik juhuste kokkusattumine, et õde papagoi omanikku tundis. Täiesti imepärane lugu,” sõnas Evelin Väli.

Veel samal õhtul sai Kaur Kuusk viirpapagoi tagasi. “Ta oli haige ja jõuetu, ei jaksanud midagi teha,” kirjeldas Kaur linnu seisukorda. “Leidjad muretsesid, et linnul oli paar sulge puudu, aga need olid juba enne tema kadumist. Ta oli meil siin öösel soojas ja täna (eile — toim) jaksab juba midagi teha. Ma arvan küll, et temaga saab kõik jälle kenasti korda. Tahame väga tänada leidjaid, kes linnu ka meile koju toimetasid.”