“Ma pean ebaõiglaseks olukorda, kus Tallinna linn võtab ära lapsevanematelt lastetoetuste ilma valikuvõimalust jätmata. Praegu see nii läheb,” ütles Pillak.

“Samal ajal kui riik püüab leida võimalusi, kuidas lastega peresid enam toetada ning tõstab lastetoetust sellel ja järgmisel aastal, on linnavalitsus otsustanud selle raha läbi kohatasu üle 11-eurose tõusu Tallinna lastevanematel ära võtta,” lisas ta.

Pillaku sõnul ta mõistaks topelt kohatasu tõusu, kui tegu oleks omavalitsusega, kellel oleks rahapuudus. Kuid Eesti kõige rikkama omavalitsuse puhul, kuhu tuleb juurde üha uusi maksumaksjaid ning kus igal aastal tehakse kaks positiivset lisaeelarvet, ta seda otsust ei mõista. “Samal ajal kui linn suurendab omalt poolt lasteaedadele makstavat toetust 13% tõsteti linnavalitsuse ja volikogu keskfraktsiooni poolt lapsevanemate osalust 27%. Eelmisel aastal oleks selle raha eest saanud ära maksta kolme kuu lasteaia kohatasu,” tõi Pillak näite.

“Minu jaoks on see absoluutselt vale, et samal ajal, kui Tallinna linn kulutab Tallinna maksumaksja raha miljoneid eurosid maksva paralleelse munitsipaalriigi rajamisele, peavad lapsevanemad maksma linnale lisatasu selleks, et linn saaks täita oma seadusest tulenevaid põhiülesandeid. Ma soovin abilinnapealt selgitust selle kohta miks on ebavajalike kulutuste kärpimise asemel mindud lasteaedade puudu olevaid vahendeid võtma lapsevanemate rahakotist,” kommenteeris Pillak.​