Pillaku sõnul näitab piraattaksode aktiivne tegevus, et millegi pärast ei suuda või ei taha Tallinna linn tänaseni ohjata taksopiraatide ja juhiga rendiautode tegevust, rääkimata üüratu hinnaga taksoteenuse pakkujate nahaalsest käitumisest Tallinna vanalinnas, sadamates ja lennujaamas. "Linnavalitsuse juurde on loodud küll taksokomisjon, kuid töötulemuste poolest klassifitseerub see pigem nn. "tõekomisjoniga" ühele pulgale, sest võitluses taksomaffiaga sellel komisjonil silmapaistvaid tulemusi ette näidata ei ole," ütles Pillak Delfile.

"Mis puudutab mupo tegevusetust oma ülesannete täitmisel, siis ma arvan, et see ei ole enam kellelegi uudis, et tegu on keskerakonna eraturvafirmaga, mille eesmärk ei ole mitte linnaruumis korra tagamine, vaid Tallinna linnaeelarve aukude lappimine linnakodanike trahvimise läbi," lausus Pillak ja lisas, et suutmatus taksomaffiat korrale kutsuda on üks ilmekas näide sellest, kuidas linnas korra tagamine ei ole mupo tööprioriteet.

Pillaku sõnul on Tallinna taksondusega seotud probleemid kindlasti üks teemadest, millele Tallinna linnavalitsusel eesotsas Taavi Aasaga tuleks leida lahendus. "Selline omavolitsemine ja klientide röövimine piraattaksode poolt tuleb lõpetada."