Ma ei oska öelda, miks kõik Teid kiruvad, aga mina loodan suurriigi Venemaa üle võitu või äärmisel juhul viiki?! Kas ka teie?

Mind on väga lihtne kiruda, sest ma ei tee vähematki selleks, et vältida kõige lihtsamaid võimalusi olla kirutud. Mis tähendab, et püüan elada nii, et elul oleks sisu ja tähendus ja ei püüa näida. Jah, kahtlemata ootan ka mina võitu või viiki Venemaa üle, aga ma saan aru, et hoolimata kahe viimase kodumängu toredast kogemusest on see väga keeruline.

Miks Eesti jalgpalli areng on seisma jäänud, et mitte öelda taandarenenud. Maailmareitingus oleme kukkunud vist paari aastaga üle 40 koha allapoole.

Jalgpalli areng ei ole seisma jäänud ja see reiting ei ole arengu näitaja. Jalgpalli ülesehitamine on aeganõudev protsess, mõelge kesvõi sellele, et päevast, mil otsustate hakata jalgpalli arendama lastest meesteni, kulub ligi viisteist aastat. Lisaks kukkus Eesti tabelis peale seda kui tabeli koostamise põhimõtteid muudeti ja me mängisime mullu väga vähe A-koondise mänge, mis mõjutab oluliselt meie asendit koondiste tabelis..

Kas Teie arvate, et praegune Eesti koondise peatreener Jelle Goes teeb head tööd?

Jah, üldises tähenduses teeb ta kindlasti väga head tööd, sest ta ehitab üles meie jalgpalli ja teeb selle nimel väga palju tööd. Jelle ülesanne ei ole ju ainult koondise juhtimine, vaid ta vastutab ka kogu meie treenerite koolitussüsteemi eest, mis on viimase viie aastaga viidud nullist kuni sinnamaani, et Eesti Jalgpalli Liidu juures koolituse kõik etapid läbinud treenerid saavad kõige kõrgema rahvusvaheliselt aktsepteeritud treenerilitsentsi.

Ehkki tulemuste mõttes on valikturniir läinud aia taha, siis kas võiks üldkokkuvõttes hinnata olukorda vaatamata kõigele kordaläinuks, kui suudame võtta punkte Venemaalt ja Inglismaalt?

Kui suudame võtta punkte Venemaalt ja Inglismaalt, siis on olukord ju peaaegu muinasjutuline. :o)

Kas poleks aeg hakata võimu jagama ja minna üle demokraatlikumaks? Praegu olete Eesti jalgpallis diktaatorlik valitseja, kes ütleb koondise peatreeneritele, millist mängijat võtta ja mitte.

Teie küsimuses kirjeldatud diktaatorlus on väljamõeldis. Ma ei ole inimene, kel oleks vaja võimu. Küll aga olen inimene, kes julgeb võtta vastutust ja ei pelga tõsta tuppa sisenedes nurgas vedelevat junn ja viia see sinna, kus junni koht. Ja ma julgen käia maailmas valge ülikonnaga. Küllap teate isegi, mida see kaasa toob. Mäletan ühte vana tarka meest ütlemas, et kus on Indrek Kannik, seal läheb haisema — see diktaatorijutt on üks neist haisudest, mis mainitud mehe jalgpallis olemise ajal tekkis..

Kunagi mainisite ,et Eesti ei hakka kunagi mängima sellist jalgpalli nagu mängib Holland. Miks? Taanlased on ka väike rahvas aga vaata kui head jalgpalli nad mängivad.

Küllap pidasin silmas asjaolu, et eestlase natuur on erinev hollandalase omast ja küllap on ta erinev ka taanlase omast. Eestlase olemus on meie geograafilisest asendist ja sellest tulenevast ajaloost lähtuvalt üldse kordumatu. Ja küllap on sel põhjusel ka jalgpall, mis meile rahvuslikult omane ja milles me saame läbi lüüa vähemalt pisut erinev kui see, mida mängivad Holland ja Taani. Kusjuures see oma tee leidmine ei ole lihtne ja meil on selleks palju vähem aega kui hollandalastel või taanlastel, kelle jalgpall sai rahulikult areneda koos maailmaga. See asjaolu on oluline ka kogu meie ühiskonna kontekstis — järsk hüpe kapitalismi toob meile lähitulevikus kaasa palju teravamad ja äärmuslikumaid probleeme, sest me ei läinud sellesse ühiskonnakorda loomuliku ja järkjärgulise arengu kaudu. See kõik nõuab meilt maailmas olemiseks erilist tarkust.

Millal lõpetate selle Levadia vaenamise? Miks ei jätku teil mehisust tunnistada, et Levadia on paremini organiseeritud klubi ja et treeningtöö on seal etem kui Floras? Millal hakkab Flora mängima vähemalt Levadia praeguselgi tasemel?

Ma ei vaena Levadiat. Flora ja Levadia on väga erinevad klubid, väga väga erinevad. Ja see on hea, et nad on erinevad, sest sellest võidab jalgpall. Kindlasti ei ole Levadia Florast paremini organiseeritud klubi ja kindlasti ei ole seal treeningtöö etem, küll on Levadia aga klubi, kes praegusel perioodil Florast mänguliselt edukam ja see on loomulik. Nii tegeleme meie näiteks praegu esmase ülesandena sellega, et taastada peale staadioni ja treeningkeskuse ehitust klubi majanduslik võimekus. Kui see saab korda, siis saame taas hakata enam tähelepanu ja raha suunama esindusmeeskonna sportliku tulemuse arendamisse ja me tuleme siis jälle ka Eesti meistriks. Praegu maksame ainuüksi pangaintresse umbes 7 miljonit krooni aastas. See number on mäekõrguselt suurem, kui enamike Eesti klubide kogu eelarve.

Lisan, et Levadia on oma eksistentsi jooksul end alati vastandanud Florale ja ka jalgpalliliidule ja see on olnud nende viis võita tähelepanu. Sellest ka teie küsimuses kirjeldatud muljed. Kuigi tegelikkuses on jalgpalliliit hoidnud neid nagu pilpa peal, aga eks see oligi nende käitumise eesmärk.

Tõsi on, et Viktor Levadaga ma ei kõnele, aga sellel on lihtne põhjus — ta üritas oma enesekesksuses lüüa mulle nuga selga peale seda, kui olin teda siiralt aidanud kõiges ja see ei ole aus. Mul on oma põhimõtted, aga sellega asi piirdub. Mul on hea meel, et ta on jalgpallis, aga ma ei austa teda kui inimest. Sellest hoolimata teen kõik, et aidata Levadiat kui klubi, sest see on minu kui liidu juhatuse liikme kohus.

Ma ei ole väiklane inimene ja sellepärast on mul lihtne olla maailma vastu aus. Aga ma tahan olla aus ka enda vastu.

Kas ja kui palju järgitakse tippmängija psühholoogiat tema motiveerimisel?

Me ei kasuta psühholooge, aga kahtlemata tegelevad kõik tipptreenerid mängijate motiveerimisega läbi nende inimlike omaduste. Tean, et 15 aastat tagasi kasutas Riia Skonto meekonna juures ka elukutselist hingearsti, aga ma ei tea, kui palju sellest abi oli.

Kas näete probleemi noorte suhtumises ja töötahtes pühenduda jalgpallile ning ainult jalgpallile? Kus on noorjalgpalluri (sh, keda klassifitseerida nooreks ja andekaks üldse?) piir eraeluga?

Teie poolt püsitatud küsimus ühendub ühe kõige suurema murega, mis jalgpallis on. Jalgpalli hiilgus on toonud paljudel kaasa soovi sellest hiilgusest osa saada. Mis tähendab, et osad lapsevanemad piitsutavad oma last tagant, et läbi lapse saada “rikkaks ja edukaks” ja sama motiiv on osadel treeneritelgi. See toob aga kaasa laste läbipõletamise. Olen kategooriliselt seda meelt, et lapsel peab olema lapsepõlv ja ilma lapsepõlveta lapsest ei ole võimalik saada üldjuhul terviklikku isiksust, kui taipate, mida silmas pean. Lisaks ei ole riskigrupp mitte see laps, kes ei ole kunagi käinud treeningutel, vaid laps, kelle elu sisu on olnud vaid treeningutes ja kes, kas tüdimuse või pettumuse ajel, treeningutest loobub ja ei oska seejärel oma ajaga mitte midagi peale hakata, sest tal puuduvad igasugused huvid ja harjumused.

Lubasite eelmisel suvel, et Venemaa mänguks valmib staadioni kolmas tribüünikorrus koos põhjatribüüni katusega. Täna ei ole ehitust veel alustatudki. Kas see oli järjekordne staadioni valmimisega seotud vale? Millal need tribüünid valmis saavad?

Eelmisel suvel oli klubi sunnitud ostma riigi käest välja staadioni aktsiad ja maksma selle eest 73 miljonit krooni. Arvata, et meil olnuks peale seda võimalik ehitada, on püha lihtsameelsus. Siiski usun, et mänguks Inglismaaga on staadionil üks korrus juures. Ja püüdke teha vahet hea usu ja vale vahel, need on erinevad asjad.

Kes on järgmine suur Eesti jalgpallur?

Sellele küsimusele on väga raske või isegi võimatu vastata.

Miks te teete kõik selleks,et Florast ei saa korraliku tasemel klubi — müüte kõik vähegi mängida oskavad mängumehed kohe maha?

Esiteks on mängijate jõudmine välisklubidesse oluline nii mängijatele enestele kui Eesti jalgpalli arengule. Teiseks on mängijaõiguste müümine klubi jaoks oluline tuluallikas. Kolmandaks tuleb meil pidevalt peale uusi jalgpallureid ja esindusmeeskonna mängijate välisklubidesse mittesaatmine tooks kaasa jalgpalli arengu pidurdumise.

Kas Eesti jalgpallurite viletsas müügis Läände võrreldes Bosnia, Gruusia, Valgevene jt meiega enam-vähem samal tasemel olevate klubidega on süüdi meie mängijate nõrgem individuaalne tase või hoopiski professionaalsete manageride puudumine?

Meie jalgpallurite müük ei ole viletsam, kui mainitud riikide ja rahvaste jalgpallurite oma, aga küllap peate silmas pigem asjaolu, et miks meie mängijad ei mängi kõvades klubides. Vastus on lihtne — Bosnia, Gruusia ja Valgevene jalgpallikulutuur on palju vanem ja sügavam kui Eesti jalgpallikultuur, aga meie jalgpallikultuur jõuab nende omale järele, see on kindel.

Millal muutub Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) juhatus objektiivseks, s.t. seal oleks hääleõigus ja otsustamisõigus ka mitteflora süsteemi kuuluvatel klubidel?

Liidu juhatus on objektiivne. Kolmeteistkümnest liikmest vaid kolm on seotud Flora süsteemiga. Teie küsimus on samuti seotud haisuga, millele ma ühes varasemas vastuses viitasin. Kusjuures tasub mainida, et liidu juhatusel puudub võimalus ja vajadus olla ebaobjektiivne, sest ta tegeleb vaid jalgpalli üldise arengu küsimustega ja sellest lähtuvate otsustega.

Millal võiks hakata regulaarsed teleülekanded kohaliku liiga ja karikavõistluste kohta?

Kindlat aega on raske öelda, aga liigume sinnapoole samm-sammult. Palju sõltub selle juures ka Balti Liiga arengust, aga on kindel, et igal aastal tuleb teleülekandeid juurde.

Kuidas Aivar Pohlak Pasi Rautiaineniga läbi saab? Mõlemad head näitlejad ja kaks staarnäitlejat ei sobi peaossa samal ajal.

Puutun Pasiga väga vähe kokku, sest viimasel aastal on liidu asjad võtnud enamiku energiast, pean siin silmas ka Balti Liiga käivitamist. Lisaks on mul põhimõte võtta treener tööle selleks, et ta saaks rahulikult oma nägemust ellu viia ja anda meile oma teadmised ja loominguline jõud. Mis tähendab, et ma ei suhtle treeneritega kunagi liiga tihedalt, kuigi ma püüan neid nende jaoks rasketel hetkedel alati toetada.

Kas poleks aeg luua Eestis noortele oma jalgpalliakadeemia, kus andekamad saaksid juba varakult kõrgetasemelist koolitust, vajalikku arstlikku järelvalvet ja jalgpallis nii tähtsat kokkumängu.

See küsimus on tihedalt seotud vastusega, mida andsin mõni küsimus eespool. Jalgpalliakadeemia kui nimi ei anna meile midagi. Küll aga liigume samm-sammult edasi selleks, et luua jalgpallurite arenemiseks parimad tingimused ja seda nii, et ei rikutaks nende inimlikku tasakaalu, tervist ja nii edasi. Selleks võtsime liitu tööle ka sakslase, kes peab astuma järgmise sammu meie noortejalgpallis ja tegema seda õiges suunas.

Kas Andres Operi astumine Keskerakonda on seotud tema jalgpallikooliga või ei?

Andres Operi astumine Keskerakonda on seotud tema elukaaslasega, aga ma ei soovi ega saa seda teemat lähemalt kommenteerida.

Miks on jalgpalliliidu reeglite kohaselt noormängija ülesiirdumise korral uus klubi sunnitud maksma endisele klubile hüvitist. Tegelikult maksab ju lapse vanem klubile liikmemaksu, samuti saavad klubid linnalt toetusraha.

See reegel väldib kaose teket noortejalgpallis ja hoiab ära kogu noortetöö jagunemise suurklubide kätte või siis nende kätte, kes kõnelevad kõige kaunimalt. Usun, et mida rohkem noorteklubisid, seda rohkem erinevaid treenerikäekirju meie jalgpallis on ja seda rohkem lapsi saab võimaluse. Enamike tippklubide eesmärgiks on ju vaid tippjalgpallurite kasvatamine, aga noortetööl on ka teisi ja sellest palju tähtsamaid tähendusi.

Millal saab meil Eestis olema talviseks ajaks soojendusega jalgpallihall(id)?

Jällegi, usun, et esimene täismõõtmetega hall on olemas järgmiseks talveks.

Kas Eesti jalgpalli seisukohalt ikka oli tark tegu niisuguse asja jõuga läbi surumine, nagu EJL kontoriruumide üürimine Lilleküla staadionil 99 aastaks miljonite kroonide eest tingimustel, et raha makstakse Florale kohe. Vaevalt seda praegugi lagunevat rajatist siis veel seal on…

Jälle paha hais. FIFA-s oli olemas fond, milles Eesti Jalgpalli Liidule eraldatud rahasummat ei olnud võimalik mitte millekski muuks kasutada. Seega olnuks ülim rumalus jätta see raha liidu ja klubi ühistes huvide kasutamata, sest selliselt sai liit endale igaveseks kontoriruumid sisuliselt tasuta ja klubi raha keerulisel ajal majandamiseks. Rõhutan veel kord, et seda raha ei olnud võimalik kasutada millekski muuks ja ma nägin isiklikult enne 3 aastat vaeva raha suunamiseks mujale, kuid see polnud tõesti võimalik.

Miks Te nii hirmsasti pushite seda jalgpalli siin Eestis? Kõiki tõenäosusteooriaid silmas pidades(rahvaarv jne.) ja parasvöötme merelist kliimat arvestades on see ju ülemäära ressursimahukas, ebapraktiline ja riigi seisukohalt suhteliselt mõttetu projekt.

Usun, et jalgpalli arendamine on mulle saatuse poolt määratud võimalus osaleda maailma paremaks tegemisel ja mulle antud vastutus ja ma ei otsi ettekäändeid sellest vastutusest pääsemiseks. Arvan, et iga inimese jaoks on maailmas minu poolt kirjeldatud tähendus olemas ja mida rohkem inimesi oma sellist tähendust mõista oskab, seda paremaks maailm saab.

Miks jalgpallipublik on igal pool vägivaldne ja märatsev? Ei ole kuulnud, et iluuisutamisvõistlustel,tennise s, suusatamises miskid lakardid midagi suusaradadele või jääle või väljakutele pilluksid või isekeskis märatsema hakkaksid.

Inimloomusel on olemas erinevad poolused ja jalgpalli üheks tähenduseks on seotus ka inimloomuse “metsikuma” poolega ja see ei ole ainult halb. Kui iluuisutajad või iluuisupublik kaklema läheks, siis oleks see maailma toimimise loogikaga vastuolus, jalgpallurite ja jalgpallipubliku kaklus on märksa loomulikum, mis ei tähenda, et ma seda heaks kiidaksin.

Teil on kuuldvasti väga äkiline loomus (eelkõige, kuid mitte ainult, eksnaise suhtes). Kuidas maandate pingeid?

Olen temperamentne inimene ja minus voolab väga erinev veri ja selle vere jaoks on seks väga olulise eneseväljenduse viise. Lisaks sellele olen sageli metsas, loen ja kirjutan. Samuti on tähtis pingete maandamise viis keha koormamine võrdselt vaimuga, kuigi see ei ole mul nii hästi õnnestunud.

Miks Pohlakul koguaeg sama vest seljas on? Ja millal te viimati juuksuris käisite?

See vest on talisman ja aitab mul maailmas olla ja toime tulla. Juuksuris käisin veebruarikuus.

Millist muusikat kuulate?

Igasugust, mis väljendab inimese siiraid tundeid ja seda vastavalt meeleolule. Ja mul ei mängi muusika mitte kunagi taustaks.

Kas tegelete hetkel ka muude asjadega peale jalgpalli ja kirjutamise? Ja millal on võimalus teie loomingut lugeda?

Lisaks lugemine, looduses olemine, kodu ja lapsed. Avaldan aeg-ajalt midagi, aga mul ei ole erilist sundi seda teha. Lähiajal peaks tulema paar lugu ja millalgi esimene romaan, ta on viimistlemisjärgus, aga liigub aeglaselt, sest saan kirjutada vaid laupäeviti ja pühapäeviti. Püüan avada lähikuudel oma netilehekülje, siis saab minu asjadele lihtsamalt ligi. Tasub mainimist, et mul ei ole oma mõtete avaldamine kuigi lihtne, sest meie ajakirjanduse vaim ei ole kaugeltki vaba.

Kas teil häbi pole olla ärimees ja kinnisvaraga sahkerdaja, manipuleerija enesekasu eesmärgil, seda kõike Eesti jalgpalli arendamise varjus? Mängida te ise ei oska ja olete treenerina ka kehva, kuna olete vägivaldne ja närviline. Kas poleks aeg oma tegusid kahetseda ja tagasi astuda?

Tulge staadionile ja kõneleme tunni. Siis saate aru, et ma ei ole kaugeltki mitte see, kelleks te mind peate.

Miks ei saa Eesti liiga mängijad head palka? Nad käivad peale trenni veel tööl.

Eestis puudub profispordi loogika, seepärast on paratamatu, et osa Eesti Meistriliigas mängivatest mängijatest peavad ka tööl käima.

Härra Pohlak olete mõelnud oma vanakooli stiili muutmisele? Teie eas nagu oleks see sobivam, võib-olla austataks ka teid ehk rohkem, siiski edu.

Austuse puudumist ei tunne ma küll mitte kuidagi, pigem vastupidi. Päev päevalt on olemas üha rohkem inimesi, kes tulevad mulle tänaval ligi selleks, et öelda hea sõna.

Kaua käid ringi nagu asotsiaal Koplist? Kas endal vastik ei ole?

Olen sündinud sellisena ja ise arvan, et kuna püüan teha kõik selleks, et minu hing ja teod oleksid puhtad, siis sellepärast ei ole jõudu enese väliseks läikimalöömiseks.

Mis on elu mõte?

Mõista, kes sa oled ja milleks sa oled siia maailma sündinud. Leida endas olev ja ainult sulle kuuluv jõud ja anda see jõud maailmale heas tähenduses.

Millal te lahkute jalgpallmaailmast?

Siis kui tunnen, et mul ei ole enam jalgpallile midagi anda.

Kas Flora süsteemis oleks mõeldav luua jalgpallikool ka 3-5 aastastele postele-tüdrukutele? Momendil ei paku seda võimalust keegi. Arusaadav et mingist tõsisest trennist ei saa juttu olla aga näiteks korra nädalas vanematega koos palli taga ajada, et tekitada lastes huvi jalgpalli või spordi vastu üldse.

On mõeldav. Aga seda tuleb teha väga ettevaatlikult. Igatahes andsite meile mõtte, mida soovime mõelda.

Kui tihti ennast pesed ja kas kasutad ka kosmeetikatooteid?Deodoranti?Mi s firmamärki? Vabandan,kuid alati samas ürbis,karvase ja habetunud mehe käest lausa peab eelarvamuste peletamiseks küsima…

Pesen ennast mitu korda päevas nagu teisedki inimesed. Deodoranti ei kasuta. Kui ma koeraga metsas jalutan, siis tema jaoks on oluline leida mõne metslooma väljaheide ja püherdada seal sees, et peita oma lõhna. Inimesed lõhnastavad end samal eesmärgil, et jätta endast maailmale teisugust muljet. Ma julgen näida maailmale sellisena, nagu ma tegelikult olen. Analoogsel põhjusel ei kanna ma mitte kunagi päikeseprille — pean olema võimeline kannatama kõige eredamat valgust ja minu silma peab olema võimalik vaadata. Ja ma lisan, et nendest kujunditest algab inimese kujunemine.

Miks te TTG sünnipäeval ei käinud?

Kahjuks puudub mul vähimgi huvi selliste ürituste vastu. :o(

Kas on millalgi plaan luua Meistriliiga meeskondade duublitele reservmeeskondade liiga nagu nt toimub Inglismaal? Sellise liiga loomine tõstaks pinget esiliigas, mis praegu ongi sisuliselt muutumas reservide liigaks, kus halvemal juhul meeskond võiks mõne aasta pärast samaaegselt konkureerida Meistriliigasse tõusmise pärast kui ka langemisele II liigasse. Kuna reservide heitluse vastu see vähenegi vutipublik huvi ei tunne, siis on ka publikut esiliiga kohta teenimatult vähe. Kui esiliigas poleks duubleid, siis pääseksid sinna uued klubid, kel oleks kõrgemas liigas mängides võimalik sponsoritelt enam välja kaubelda, samas kui reservide mängimine esiliigas jalgpalli lisaraha ei too.. Samuti sunniks esiliiga litsentsi taotlemine praegu allpool asetsevaid klubisid muutma oma organisatsiooni professionaalsemaks ning looma juurde noortegruppe. Need noortemeeskonnad oleks ju hoopis midagi muud kui duubli juurde arvestatud noortemeeskonnad ning tõenäoliselt aitaks selline uute klubide pääs kõrgemale astmele ka noortevuti regionaalsele arengule. Kindlasti on reservide liigal ka omad miinused ning ka minu kiires hetkearutluses võib olla mitmeidki vigu — oleks hea, kui oma vastuses need välja tooksite, kui leiate, et reservide liiga miinused kaaluvad plussid üles. Edu jalgpalli arendamisel!

Kindlasti on siin toodud mõttekäigus selge loogika ja arvan, et parima tulemuse saavutamiseks on vaja tabada ära õige moment reservide liiga tegemiseks. Igatahes oli küsimus argumenteeritud ja ma joonistan peale vastamise lõpetamist välja võimaliku skeemi duublite liiga tekkimiseks, et asja üle mõtelda. Eks peamine miinus oleks esiliiga taseme langemine, aga see võib saada korvatud mõne hooajaga.

1.Härra Pohlak, millega seletate,et Hispaania koondis ei suuda kunagi EMil või MMil edu saavutada? Kõik tingimused peaks ju olemas olema: suur kandepind, tippklubid, nimekad mängijad? 2. Jalgpallurid kipuvad reeglina 34-35 aastaselt nö. kustuma; vaid üksikud erandid, nagu Maldini peavad kauem vastu. Samas hokis või korvpallis suudavad mõned mehed veel neljakümneseltki vormis püsida. Millega seda seletate? Kunagi seletas Sarap seda fenomeni jalgpallis oleva suurema konkurentsiga. Minu arust pole see aga seletus sest ka näiteks Eesti tasemel toimib sama asi samas vanuses.

Esimesele küsimusele ma vastust ei tea, aga äkki on asi seotud hispaanlaste madala rahvustundega. Pean silmas, et osa neist peab end pigem kataloonlasteks, osa baskideks ja nii edasi.

Teisele küsimusele vastuseks arvan, et jalgpall on sport, mis nõuab hokist ja korvpallist enam anaeroobset pingutust, mida on vanemas eas raskem teha. Märkasin ühel hetkel isegi, et rulluiskudega sõita on palju lihtsam kui joosta.

Foto- ja videokaamera võib mängule kaasa võtta ning salvestuste tegemine isiklikuks kasutamiseks on lubatud. Küsimus: Kas see on okey, kui ma pärast videoklippid kokku liidan ja netti oma lehele üles panen?

Jah, usun, et on.

Miks olete ohverdanud FC Flora huvid koondise huvidele?

Mulle teeb rõõmu, et on inimesi, kes asju nii näevad. See lähtub minu kui inimese olemusest — olen valmis alati võtma enda peale rohkem kannatusi, sest tean, et talun enam, kui tavaline inimene ja sellise inimese olemasolu on maailma arengu jaoks tähtis. Sellisena on FC Flora tähtis ka Eesti jalgpalli arengu jaoks.

Küsimus minult siis selline ,et mis te arvate kuhu viib eestlaste pinnapealsus ja kadedus eesti rahva näiteks 10 aastaga (poliitikas näiteks) ?

Nagu ühes varasemas vastuses ütlesin, siis oleme väga raskes olukorras just seetõttu, et hüppasime uude ühiskonda järsku, mitte ei arenenenud sinna loomulikult. Ma arvan, et järgnevad 30 aastat saavad olema meie rahva jaoks väga keerulised.

Mida arvate saalihokist? Ja kas saalihoki on tõsiselt võetav spordiala?

Saalihoki on väga hea füüsiline tegevus.

Milline oli Teie lapsepõlv? Kas tundsite end lapsena alati turvaliselt ja kaitstult?

Jah, mu lapsepõlv oli väga turvaline. Olin palju üksi ja sain mõelda maailma üle. Olin väga vaikne ja viisakas laps ja hea õpilane. Ja arvasin, et Jumal näeb iga minu mõtet. Nii kujunesingi, olin 21 kui tundsin, et olen valmis maailma muutma. Kõlab kummaliselt, kuid küllap need, kes mõistavad, mõistavad niigi ja kes ei mõista, ei mõista kunagi.

Kas lollid küsimused siin kommentaariumis närvidele ei käi?

Ei käi, ma saan aru, et inimesed on sellised nagu nad on ja selles mõttes on anonüümne internet hea koht. Siin tunned maailma lõhna ilma, et seda oleks Hugo Bossi lõhnaõliga peidetud.

Millal toimub Indrek Zelinski kui koondise “sajaliste” klubi liikme ametlik lahkumismäng? Kas see üldse toimub? Ja kui ei toimu, siis kas sellel on veel mingeid põhjusi peale selle, et Zelinskil jätkus “häbematust” Eestisse naastes Flora tööpakkumine tagasi lükata? Ja kui põhjus on selles, siis kas see ei ole kuidagi väiklane?

Zelinski lahkumismäng toimub peale tema jalgpallurikarjääri lõppu. Nii on see kõigi puhul ja nii toimida on õige.

Kas krediidiinfo andmed vastavad tõele, et Floral on ikka veel 2 miljonit krooni maksuvõlga?

Praeguseks on võlg väiksem, sest maksame seda pidevalt. Kolm aastat tagasi oli võlg ligi 20 miljonit, seega oleme olnud tublid.

Miks ei lubata Flora noormängijaid trenni tegema muruväljakutele?

Kahjuks on muruväljakud väga kallis lõbu ja meie kliimas suisa luksus, sest nende koormustaluvus on väga väike.

Aivar Pohlakule kuulub mõte: “Levadiasse lähevad need mängijad, kes ei viitsi ega taha pingutada ja mõtlevad ainult suurest palgast.” Mis tunne on selles valguses ikka ja jälle nende samade Levadia “loodrite” käest sugeda saada?

Ei ole mingit tunnet, sest ma ei vaata jalgpallile läbi FC Flora edu. Märgin taas, et Flora ja Levadia on väga erinevad klubid ja need klubid vajavad ka erinevaid mängijaid ja see ongi hea. Ise teen hästi vahet oma rollidel klubijuhina ja liidu juhatuse liikmena. Oleks tore, kui ka teised sellest aru saaksid.

Mäletan, et ütlesite piltilikult ühte silma pilgutades ühes teleintervjuus, et Platini võlgneb paljus oma koha kaalukeelena Lennratsoni hüljanud Eestile ehk Teile. Mis oli see lubadus, millega Platini oma hääle eest “maksis”? Raha sisehallide jaoks, Lilleküla staadioni doteerimine vms.?

Ma ei ole inimene, kes müüks elu. Samas on lähedane kontakt UEFA presidendiga kindlasti hea Eesti jalgpalli arengule ja rõhutan taas, et seda arengut ei ole võimalik osta.

Aktsiaseltsi ainus mõte võrreldes osaühinguga on vaba kapitali kaasamine. Kas olete valmis muutma AS Lilleküla Jalgpallistaadioni börsifirmaks? Staadion börsifirmana ei toimiks, pigem likvideerime AS-i ja teeme staadionist klubi osa.

Viljandi Tuleviku ja SK Lelle ühinemine ning FC Flora ja Pärnu Tuleviku ühinemine pidi olema lõpule viidud 1.juuliks 2006. Sellise klausliga lubati FC Flora II ja Viljandi Tulevik II meeskond eelmine aasta I liigasse.Tänaseks pole klubid ühinenud, eelpool nimetatud klubid mängivad aga edasi I liigas nagu midagi poleks juhtunud. Miks FC Flora süsteemi klubid ei täida kunagi ettekirjutisi ja miks mängivad FC Flora II ja Viljandi Tulevik II meeskond tänagi I liigas.

Ootame praegu notariaega. Aususe huvides tuleb märkida, et ka Levadia ja Kotkas-Juuniori ühinemine võttis aega kuni kevad-talveni 2007 ja mitte keegi ei kiusanud Levadiat selle eest.