Arstide Liidu streigikomitee liige Indrek Oro ei usu võimulolijatelt meditsiinile piisavat tähelepanu ja streigi kiiret lõppu isegi siis, kui kogu meditsiinisüsteem, kaasa arvatud erakorraline meditsiin ja teised streigist kõrvale jäävad teenistused, streikima hakkaks.

“Ma natuke kahtlen. See sõltub ka demokraatia arengust… Kui me täna vaatame näiteks poliitikute reageeringut, siis pigem näen ma jätkuvat arrogantsi ja kõikjalt vaatavad vastu teflonmehed,” on Oro streigi kiire lõpu suhtes pessimistlik isegi ülimalt radikaalsete meetmete kasutamise korral. “Seni on läbirääkimised, kuhu meid on kutsutud, kujutanud endast pigem mingit presentatsiooni kui asja sisulist arutamist.

Aga oleks ju päris kole, kui arstid sooviks ohvrite hinnaga eesmärke saavutada,” räägib Oro. “Üritame ohvreid ikka vältida, seepärast võib tunduda, et streik on liiga leebe. Aga streik laieneb. Sel nädalal üritame pehmemalt, uuest nädalast lisanduvad täiendavad raviasutused ja ka raviasutuste sees kasvab streigi maht.”