Neljapäeval kirjutavad pöördumisele alla ka Põlvamaa ja Valgamaa omavalitsusliitude esimehed, ütles BNS-ile Võrumaa omavalitsuste liidu esimees Kurmet Müürsepp.

Seejärel saadavad Kagu-Eesti omavalitsused pöördumise riigikogu juhatusele, peaministrile, teede- ja sideministrile, regionaalministrile ja AS-i Edelaraudtee juhatusele.

Kagu-Eesti omavalitsustele jääb mõistmatuks, kuidas kavatseb teede- ja sideministeerium rakendada raudtee dotatsioonist vabanevaid summasid uute bussiliinide toetamiseks ning Kagu-Eesti maanteede remondiks.

Sõidetavate külavaheteede puudumise tõttu ei ole omavalitsusjuhtide sõnul paljudes kohtades võimalik rongiliiklust bussiliiklusega asendada. Samuti muudavad ilmastikutingimused talvel paljud Kagu-Eesti teed läbimatuks, mistõttu rong on ainuke kindel liikumisvahend.

“Jutud tühjalt liikuvatest rongidest on põhjendamatud, kuna väga palju inimesi kasutab ronge iga päev tööle, kooli ja koju sõiduks. Seetõttu peavad kindlasti liinile jääma hommikused ja õhtused rongid. Rong on paljudele maainimestele ainsaks võimaluseks kodust tööle ja töölt koju sõiduks,” seisab Kagu-Eesti omavalitsuste pöördumises.